in

VEČER EMOCIJA I USPOMENA: Tar proslavio 70. rođendan odbojkaškog trenera Darka Barolina

edf

Darko Barolin, dugogodišnji odbojkaški trener iz Poreča, nedavno je proslavio 70. rođendan, za što su mu jučer njegove bivše igračice iz sad već neaktivnog Odbojkaškog kluba Tar organizirale rođendansku proslavu. Naravno, velika fešta bila je za njega iznenađenje, a ujedno je to bila i prigoda da se obilježi 24 godine od osnivanja kluba.

Lijepo druženje i okupljanje potaknule su bivše igračice, koje su u OK Tar bile od samih početaka – Patricia Zenaro i Marijana Karoglan. Kasnije im se u organizaciji pridružila bivša ravnateljica tarske Osnovne škole Ružica Močibob, koja je tu funkciju obnašala od 1993. do 2015. Upravo je Močibob, inače bivša igračica i aktualna trenerica porečkog Kuglačkog kluba Istra, podsjetila da je 1993., kada je stigla u Tar, počela razmišljati kako organizirati neki sport za djevojčice, budući da je za dječake bilo izbora. I dok je razmišljala o tome, kao da joj je telepatski čitao misli, ubrzo je do nje stigao upravo Barolin, koji je htio pokrenuti klub i tražio je pomoć. I tako je to krenulo, Barolin je u pet godina uspio formirati čak četiri ekipe. Kasnije je Močibob uspjela animirati i starije djevojke, bivše igračice i druge žene da se priključe – pa je tako nastala Rekreacija Tar, ekipa koja je nakon toga skoro 15 godina igrala u istarskoj rekreativnoj ligi koja i danas funkcionira. Barolin je tarski klub vodio do 2009.

Sve je jučer počelo revijalnom utakmicom u kojoj je igralo 12 djevojaka i žena, onih najhrabrijih, od kojih neke nisu „takle“ loptu čak 25 godina. Pronađeni su stari dresovi, s dna ormara izvučene koljenice i tri seta su odigrana. Druženje se zatim preselilo u restoran Kiwi, gdje je svih počastila Općina Tar-Vabriga, koja je zajedno s mjesnom Turističkom zajednicom uvijek stajala iza kluba.

Uz igračice, a bilo ih je pedesetak koje su stasale u nekadašnjem klubu i onih koje su igrale u rekreacijskom timu, kao gosti su na fešti bili gosti, suci, pomagači, sponzori i drugi prijatelji koji su im godinama pomagali. Uz iće, piće, cvijeće, prigodne poklone i tarske mužikante Ferdinanda Simonovića, Igora Kocijančića i Franka Kodana koji su sve začinili živom svirkom, povijest kluba prikazana je kroz fotografije, koje su organizatorice prikupljale više od mjesec dana. Proletjelo je tako, sažetih u desetak minuta, više od 20 godina u slikama i uspomenama.

-Imati klub u Taru za naše je mještane značilo mnogo i zato se nadamo da će večerašnje okupljanje biti dobar vjetar u leđa, odnosno novi početak. Sport je neophodan za mlade, za njihov zdrav i fizički razvoj, socijalizaciju i druženje. STOGA VELIKO HVALA NAŠEM TRENERU, DOMARU, VOZAČU I DRUGOM RODITELJU – DARKU! Zahvaljujući njemu smo postale sportašice, sutkinje, trenerice, a najvažnije od svega – bolje osobe. Darko, hvala vam od srca, glasio je emotivni govor Patricije Zenaro, u ime svih bivših igračica.

Zenaro i Karoglan su zatim podijelile zahvalnice bivšim predsjednicima kluba Martinu Bernaci, Davoru Lemu i Sabini Blažević, potom tajnicima Mauriziju Parencanu, Alessandri Mušković-Jovičić, Klaudiji Jehnić, potom bivšoj ravnateljici Močibob, te sponzorima Zoranu Knapiću i Đaniju Stojniću. A cvijeće je zbog podrške svom suprugu dobila i Ankica Barolin.

Druženje je nakon večere zaokruženo velikom slavljeničkom tortom uz jednu veliku želju – DA SE ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB U TARU PONOVNO POKRENE!

Tekst: Tanja Kocijančić

Foto: Valentino Munda i Tanja Kocijančić

alkohol vozač pijan ilustracija policija

Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola

Dubioza kolektiv u pulskoj Areni!