in

Večeras Poreč proglašava svoje najbolje sportaše, klubove, trenere i sportske djelatnike

Dan porečkog sporta je sportska svečanost posvećena sportu i sportašima, na kojoj se dodjeljuju nagrade i priznanja klubovima/udrugama i pojedincima za ostvarena sportska dostignuća i rezultate u prošloj godini. Za postignuta sportska dostignuća i rezultate Sportska zajednica Grada Poreča dodjeljuje priznanja za najboljeg sportaša, sportašicu, mušku momčad, žensku ekipu, zatim za najperspektivnijeg sportaša/sportašicu, najaktivniji sportski klub/udruga, najuspješnijeg trenera i sportskog djelatnika.

Za postignute rezultate, te za razvoj i afirmaciju sporta Sportska zajednica Grada Poreča dodjeljuje i posebne nagrade, odnosno priznanja, kao što je Nagrada za životno djelo.

Pa spomenimo glavne nominacije.

Za titulu najbolje trenerice ili trenera za 2018. godinu nominirani su Dražen Puniš (Boćarski klub Istra), Ružica Močibob (Ženski kuglački klub Istra) i Jana Oplanić (Klub ritmičko sportske gimnastike Poreč).

Nominirane su tri izuzetne ženske ekipe, a to su Odbojkaški klub Poreč, Ženski kuglački klub Istra i Klub daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč.

Za najbolju momčad konkuriraju Boćarski klub Istra, Rukometni klub Poreč i Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč.

Za najboljeg sportaša nominirani su Nenad Tadić, (Boćarski klub Istra), Amel Dizdarević (Kickboxing klub Istra) i Filip Husnjak (Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju)

Nominirane su za najbolju sportašicu Laura Božić (Klub ritmičke sportske gimnastike), Nataša Ravnić (Ženski kuglački klub Istra) i Tereza Mrdeža (Teniski klub Pro 2000).

Temeljem utvrđenog prijedloga za nominaciju najbolje bira ocjenjivački sud koji čine: gradonačelnik, pročelnica gradskog upravnog odjela nadležnog za područje sporta, zamjenici gradonačelnika, tajnica Sportske zajednice Grada Poreča, članovi Izvršnog Sportske zajednice, predsjednik Nadzornog odbora Sportske zajednice, te predstavnici elektronskih i pisanih medija s područja Grada Poreča.

Tulio Demetlika

Demetlika: Kolinda Grabar Kitarović degradira instituciju Predsjednika Republike Hrvatska

MAŠKARE – Veliki mali karneval u Poreču, cirkusanti u Novoj Vasi, a kauboji i Indijanci u Červaru