in

Veterani NK Jadran Poreč četvrti put prvaci Istre

Veterani NK Jadran - Foto Alex Knapić

Veterani porečkog Jadrana trenutno su najbolja momčad veteranskog nogometa u Istri. Potvrdili su to jučer u Pazinu pobijedivši u finalnom ogledu za prvaka Istre momčad NK Smoljanci Sloboda s 3:0 golovima Vedrana Viljanca (2x) i Franje Ereiza, te zasluženo podigli pobjednički pehar.

Prije toga su Porečani, kao prvaci NSŽI Skupina ZAPAD (jedini sa 100% pobjeda), u polufinalu svladali VNK Buzet, prvake NSŽI Skupina SJEVER sa 7:1, dok su NK Smoljanci Sloboda, prvaci NSŽI Skupina ISTOK, u polufinalu pobijedili NK Mladost Fažana, prvake NSŽI Skupina JUG sa 3:1. Time su Porečani izborili pravo nastupa na završnici veteranskog prvenstva Hrvatske koje se ove godine igra krajem rujna u Metkoviću, i priliku da obrane titulu veteranskih prvaka Hrvatske osvojenu 2021. godine.

Titulu prvaka Istre 2021/2022 osvojili su: Sandro Rajko, Vladimir Brizić, Leo Grgurić, Davor Bezmalinović, Korado Prpić, Toni Belušić, Jure Bonaca, Dean Bonaca, Dalibor Vokić, Dejan Šakota, Franjo Ereiz, Zdenko Belička, Andrea Darrer, Vedran Viljanac, Edi Akilić, Goran Tomić, Dejan Gavrilović, Zoran Pešelj, Tomislav Anić, Alex, Knapić, Zvonimir Buljan, Mauricio Sirotić, Gianfranco Pribetić, Danijel Radić, Adriano Pršurić, Ivan Šker, Branko Deković, Pavle Đurić, Daniel Jumić, Gverino Zović i Berislav Kučan.

Trener: Alen Riosa.

Veterani Nogometnog kluba Jadran Poreč - Foto Alex Knapić
Veterani Nogometnog kluba Jadran Poreč – Foto Alex Knapić

U veteranskom prvenstvu Istre ove godine se natjecala 31 momčad u 4 skupine. Ovakav sustav je uveden po prvi puta i izgledno je da će se istarski veterani vratiti na ”staro”, budući da ovakvo rješenje za većinu momčadi nije zadovoljavajuće. Naime, za razliku od prijašnjih godina, kada se npr. u skupini SJEVER natjecalo 12 momčadi koje su godišnje odigravale po 22 prvenstvene utakmice, ove godine se u skupini ZAPAD, uglavnom proizašloj iz te lige, natjecalo tek 7 momčadi koje su odigrale 12 prvenstvenih utakmica, s time da je jedna momčad nažalost odustala od natjecanja (!)
Veliki pobornici vraćanja na stari sustav natjecanja, odnosno tri lige, sjever centar i jug, su upravo novopečeni prvaci Istre, koji se nadaju da će na zelenom travnjaku ponovo odmjeravati snage i družiti se s prijateljskim ekipama Višnjana, Vižinade, Dinama iz Sv. Marije na Krasu, Buzeta, te i dalje s Funtanom, Vrsarom, Sv. Lovrečem, Istrom iz Tara i svim ostalim svojim tradicionalnim sportskim suparnicima.

Usput možemo istaknuti i najveću ovogodišnju novost u veteranskom nogometu; izmjenama Pravilnika o statusu igrača i registracijama podignut je starosni prag za igranje u veteranskim ligama sa 33 na 37 godina, koje igrač  mora navršiti u tekućoj natjecateljskoj godini u kojoj se registrira.

Već sad je jasno da nas nakon ljetne stanke očekuje još jedna zanimljiva veteranska jesen na zelenim travnjacima diljem Istre. Forza Jadran, priopćeno je iz kluba.

Foto: Alex Knapić

lisice mup policija

UHIĆEN: 71-godišnjak vozio sa skoro 2 promila pa vrijeđao policiju

Foto Tanja Kocijančić

Poreč prvi na Jadranu: Na plaži u Špadićima svečano podignuta Plava zastava