in

UMAG: Emma Berta Bočkor pobjedom na turniru odškrinula vrata Europskog prvenstva

Emma Berta Bočkor

Karate klub Shotokan Umag je u Nedelišću, u kategoriji kadetkinja, predstavljala Emma Berta Bočkor osvojivši pritom prvo mjesto i najbolji plasman.

Protekle subote, 12. lipnja u Nedelišću, pod posebnim uvjetima zbog epidemioloških mjera, održan je karate turnir Grand Prix Međimurje 2021. Ujedno je to bio i Izborni karate turnir u disciplini kata za uzrast kadeta, juniora i U21 na kojemu pravo nastupa imaju isključivo natjecatelji i ekipe koji ostvaruju dobni uvjet za nastup na Europskom prvenstvu, koje će se u kolovozu održati u finskom Tampereu.

Cilj turnira je odabir najboljih pojedinaca i ekipa u sklopu plana i programa nacionalne reprezentacije Hrvatskog karate saveza.

Osvojena mjesta boduju se u skladu s planom Stručnog stožera te će se po završenom ciklusu turnira i priprema nacionalne vrste obaviti završno bodovanje i konačan odabir članova Hrvatske reprezentacije koji će ovoga ljeta predstavljati našu državu u dalekoj Finskoj.

Karate klub Shotokan Umag je u Nedelišću, u kategoriji kadetkinja, predstavljala Emma Berta Bočkor osvojivši pritom prvo mjesto i najbolji plasman.

Na putu prema Finskoj pred mladom karatisticom stoji iznimno zahtjevan turnir Svjetske karate federacije (WKF Youth League), koji će se početkom srpnja održati u Poreču i na kojemu će Emma Berta pokušati ostvariti normu za odlazak na Europsko prvenstvo.

Turnir svjetske K1 razine je namijenjen mladim karatekama iz cijeloga svijeta, a brojka od nekoliko tisuća prijavljenih sportaša koji se iz godine u godinu već tradicionalno odazivaju na ovo prestižno natjecanje Svjetske karate federacije (WKF), sama po sebi govori o značaju i veličini tog događaja.

Detalji stravične nesreće: Poginula dvojica prijatelja iz Rovinja

EKOSFERA u Oprtlju: Drvored lipe “začinjen” salvijom