in

VIŽINADA: Memorijalni turnir „Berto i Branko Vižintin” osvojili Novovašani, posebna priznanja Leu Vižintinu i Oliveru Bubičiću

Memorijalni turir - Foto Zajednica Talijana Vižinada

NAJUSPJEŠNIJI BOĆARI IZ NOVE VASI

Boćarski klub Vižinada jedan je od klubova s najduljim djelovanjem na području Poreštine u kojem su poniknuli mnogobrojni izvrsni boćari čiji su članovi bilježili odlične rezultate i na državnoj razini. Jedan od njih je svakako i Berto Vižintin, tragično preminuli omladinski prvak Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično i stalni član hrvatske reprezentacije. Njemu u čast počevši od 1979. godine u Vižinadi se koncem lipnja održava memorijalni turnir „Berto Vižintin”, koji se od 2021. godine održava pod nazivom „Berto i Branko Vižintin”, čuvajući uspomenu i na njegovog brata koji je također bio izvrstan boćar i koji je isto tako tragično završio svoj život.

Na ovogodišnjem memorijalnom turniru sudjelovalo je 12 ekipa i to dvije  ekipe iz Vižinade te one iz Grožnjana, Kaštela, Kukci, Muntrilja, Nove Vasi kod Poreča, Sv. Lovreča, Višnjana, Rapavela, Šterne  i Červara.

Nakon cjelodnevnih borbi u kojim je prikazano vrlo kvalitetno boćanje i u kojima je svaki bod predstavljao izuzetno umijeće došlo se do poretka u kojem je najviše uspjeha imala ekipa Nove Vasi.

Drugo mjesto zauzela je ekipa iz Červara, dok su se na treće mjesto plasirali boćari iz Šterne. Treba spomenuti i boćare iz Višnjana koji su zauzeli četvrto mjesto.

Memorijalni turir - Foto Zajednica Talijana Vižinada
Memorijalni turir – Foto Zajednica Talijana Vižinada

Prigodni poklon pehar dodijeljen je najboljem igraču turnira Ante Jurici iz Nove Vasi, kojeg je donirao Franko Buda.

Za najboljeg koštadora proglašen je Leo Vižintin, a za izbijača Oliver Bubičić iz Muntrilja.

Prije početka natjecanja sve igrače i nazočne pozdravili su zamjenica načelnika općine i predsjednica Zajednice Talijana Neda Šainčić Pilato, predsjednik Općinskog Vijeća Oliver Arman i predsjednik kluba Patrik Radešić.

Foto Istarska županija

Istarska županija dodijelila velik novac mladim umjetnicima – Odobreno 18 projekata

Foto Policijska uprava istarska

U Poreču održan 3. Memorijalni turnir ”Tomislav Bašić” u spomen na tragično preminulog policajca