in

U Poreču održan 3. Memorijalni turnir ”Tomislav Bašić” u spomen na tragično preminulog policajca

Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici prisjetili su se svog kolege Tomislava Bašića, a najbolja je bila ekipa rovinjske policijske postaje

Foto Policijska uprava istarska
Foto Policijska uprava istarska

Kako bi obilježili sjećanje na policijskog službenika Tomislava Bašića, djelatnika Policijske postaje Poreč koji je 2019. godine poginuo u prometnoj nesreći kod Tara, njegovi kolege organizirali su 22. lipnja u Poreču malonogometni turnir na kojemu se i ove godine okupio velik broj sudinika i gledatelja.

Ukupno je sudjelovalo devet ekipa, od kojih sedam ekipa različitih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave istarske, jedna ekipa Policijske uprave brodsko-posavske, s obzirom da je Tomislav bio porijeklom iz Slavonskog Broda te jedna ekipa pod nazivom Prijatelji policije. Ukupni pobjednik turnira je ekipa Policijske postaje Rovinj koja je u finalu pobijedila ekipu kriminalističke policije Policijske postaje Poreč, dok je treće mjesto pripalo temeljenoj policiji Policijske postaje Poreč- Parenzo.

Foto Policijska uprava istarska
Foto Policijska uprava istarska

Sudionike turnira u ime načelnika Policijske uprave istarske pozdravio je načelnik Policijske postaje Poreč – Parenzo Davor Švenda, koji se u prigodnom govoru prisjetio stradalog Tomislava te je svim sudionicima turnira zaželio uspjeh, a turnir je svojim nastupom uveličala i Policijska klapa Sv. Mihovil.

Foto Policijska uprava istarska
Foto Policijska uprava istarska

Prije početka turnira, Tomislavovi kolege i prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na njegovom grobu te su tako i na ovaj način odali počast policijskom službeniku koji nas je prerano napustio, dok je prihod od turnira doniran obitelji pokojnog kolege.

Memorijalni turir - Foto Zajednica Talijana Vižinada

VIŽINADA: Memorijalni turnir „Berto i Branko Vižintin” osvojili Novovašani, posebna priznanja Leu Vižintinu i Oliveru Bubičiću

lisice policija mup ilustracija

Istra: Priveden napadač koji je staklenom bocom napao i udario po glavi 54-godišnjaka