in

VIŽINADA: Nogometni klub opet ima grupu početnika

Epitet “Općina prijatelj djece” Vižinada nosi zasluženo i s ponosom. No, taj respketabilni naziv ujedno podrazumijeva kontinuirano proširenje i poboljšanje sadržaja za djecu. Naravno, to im je jedan od prioritetnijih ciljeva, pa su izuzetno sretni što je nakon desetogodišnje pauze u omladinskom pogonu, u Nogometnom klubu Vižinada, započela s radom nogometna početnica. Cilj ovog programa je okupiti djevojčice i dječake u dobi od sedam do deset godina te ih uputiti u prve korake i osnove nogometa. U ovom trenutku u početnici trenira 19 djece s područja Vižinade, a što su naučili, pokazali su prošle subote u premijernom nastupu na utakmici odigranoj protiv vršnjaka iz Livada.

Nogometni početnici u Vižinadi

Susret je odigran na igralištu Fabrika, koje već dugo nije ugostilo mlade kategorije, pa se ovo sportsko događanje pretvorilo u pravo veselje i feštu uz brojne posjetitelje. Slavili su svi, ponajviše zbog druženja i sportskog natjecanja, a rezultati su pritom pali u drugi plan.

Kao jedan od ciljeva u bliskoj budućnosti nogometna početnica NK Vižinada postavila je igranje službenih susreta vikendom od iduće sezone, odnosno, da barem jedna kategorija polaznika postane dio županijskog nogometnog natjecanja. Gledano na dulje staze, cilj je svakako da se oplemeni rad s mladima te da im se pruži dodatni sadržaj kroz sportski odgoj mladih nogometaša, što će značiti nastavak 70 godina duge nogometne tradicije u Vižinadi, objavila je Općina Vižinada.

Foto Općina Vižinada

In memoriam: ZORA PALMIĆ, istaknuta članica porečkih Lionsa, volonterka i humanitarka

ilustracija voda boca

Bez vode 10. ožujka okolica Nove Vasi i Mali Maj