in

Vrlo aktivna godina za Stolnoteniski klub Tar: Veseli sve veći interes djece za ovaj sport

Foto STK Tar

Stolnoteniski klub Tar dočekao je završetak protekle sportske sezone početkom lipnja 2023. godine, organiziranjem klupskog stolnoteniskog turnira mlađih kategorija. Turnir se održao u sportskoj dvorani Osnovne škole u Taru, gdje se održavaju sve aktivnosti i treninzi članova kluba. Svim natjecateljima i učenicima turnira podijeljena su zaslužena odličja, a nakon toga je klub privremeno obustavio svoje aktivnosti zbog smanjenog financiranja i nemogućnosti treninga u školskoj dvorani tijekom školskih praznika.

Foto Stolnoteniski klub Tar i Novigrad
Foto Stolnoteniski klub Tar i Novigrad

U suradnji sa Stolnoteniskim klubom u Novigradu, nedugo zatim, započele su pripreme za novu sportsku sezonu, Općina Tar je dodijelila dovoljna sredstva, a najavljeni zajednički ljetni kamp održan je krajem kolovoza u kojem su sudjelovale mlađe kategorije djece iz oba kluba.
Nakon sportskih priprema pod vodstvom licenciranog trenera i revijalnog sportskog turnira u Novigradu, nova sportska sezona započela je za članove kluba u Taru. Početak rujna uvijek je izazovan zbog smanjenog broja djece uzrokovanog odlaskom u više razrede ili srednju školu, ali unatoč tome, nekoliko djece i njihov neumorni trener započinju aktivnosti bez obzira na okolnosti.
Neočekivano, dolazi do pravog sportskog procvata, dvorana škole odjednom je prepuna nove djece koja se zanima za ovaj sport. Početkom listopada klub broji preko petnaest aktivnih i upisanih djece, a taj broj kontinuirano raste. Započinju prva natjecanja te već na prvom turniru u Poreču najmlađi članovi kluba u Taru osvajaju svoja prva odličja.

Na drugom turniru u Umagu tarski stolnotenisači osvojili su četiri odličja – jedno srebro i tri brončane medalje. Najmlađi kadeti i kadetkinje kluba također ostvaruju svoje prve nastupe. Na međunarodnom turniru u Vrsaru, STK Tar ima tri predstavnika i osvaja jednu brončanu medalju.
Klub intenzivno radi na razvoju nabavljajući potrebne sportske rekvizite, planirajući rast i razvoj, te se nadajući uskoro novom profesionalnom stolnoteniskom stolu koji zadovoljava sve norme za organizaciju stolnoteniskih natjecanja.
Iako je sportska sezona tek počela, vidljivo je da se u klubu dobro radi. Sedam ili osam osvojenih odličja na dva turnira sigurna su garancija da će takav uspjeh biti i u budućnosti. Do kraja 2023. godine, planira se nabavka sportskih dresova za sve članove kluba, putovanje na dva međunarodna stolnoteniska turnira, te animacija najmlađih predškolskih uzrasta, jer je to pravo vrijeme za početak bavljenja ovim sportom.

Nadaju se da će uskoro ponovno pokrenuti rad sekcije rekreativaca, koja već neko vrijeme privlači interes, te se nadaju pozitivnom rješenju tog pitanja. 

djeca pixabay

Još danas, 26.1., predupisi u Talijansku školu Novigrad

Foto Općina Tinjan

Znate li što je to cornhole? U Tinjanu osnovana udruga koja promiče ovu igru