in

Znate li što je to cornhole? U Tinjanu osnovana udruga koja promiče ovu igru

Foto Općina Tinjan

Tinjan je postao bogatiji za još jednu udrugu jer je 24. siječnja 2024. u vijećnici Općine Tinjan održana osnivačka skupština Udruge Cornhole Draga Tinjan.

Cornhole je igra u kojoj protivnici nasumično bacaju četiri vreće s ciljem da ih ubace u rupu na drvenoj ploči, pri čemu je potrebno što prije skupiti 21 bod. Porijeklo ove zanimljive igre nije posve poznato, pa neki smatraju da je nastala u Njemačkoj još u 14. stoljeću, dok drugi vjeruju da su je osmislili američki Indijanci iz plemena Blackhawk u Illinoisu. Kako bilo, popularnost je u današnjim vremenima stekla u Americi prije nepunih 20 godina, i otad postaje sve zanimljivija ljudima diljem svijeta. Ponosni smo što je upravo Tinjan postao jedno od mjesta popularizacije ove igre za sve generacije, i tinjanska udruga je treća u Hrvatskoj, nakon zagrebačke i pazinske, koja promiče cornhole.

Udruga Cornhole Draga Tinjan bavit će se, dakle, popularizacijom, promicanjem i razvitkom igre cornhole te je nastojati unaprijediti u sportsku granu. Podršku osnivanju udruge u ime Općine Tinjan dali su načelnik Općine Goran Hrvatin i viši stručni suradnik za razvojne projekte Općine Tinjan Darko Žiković. Cornhole u Hrvatskoj iz godine u godinu postaje sve popularniji te je idealna zabava za cijelu obitelj. Namijenjen je igračima svih dobnih skupina, i možemo reći da je sličan boćanju ili pljočkanju. Pravila su jednostavna, kako smo već naveli, ali ubaciti vreću u rupu nije baš lako, s obzirom da se vreća baca s osam metara udaljenosti. Inače, nekad u prošlosti te su se vreće punile kukuruzom, po čemu je igra i dobila ime, objavila je Općina Tinjan.

Foto Općina Tinjan
Foto Općina Tinjan

Foto STK Tar

Vrlo aktivna godina za Stolnoteniski klub Tar: Veseli sve veći interes djece za ovaj sport

romobil

U Istri teško ozlijeđen vozač romobila (66)