in

VRSAR: Antonio Voljavec i Nora Knežević glavni domaći aduti na Maistra Cupu

Nakon uspješno organiziranog 35. Memorijala Slavoja Grebla, koji je okupio ponajbolje europske tenisače do 12 godina, te Perina Memorijala, turnira prve kategorije Međunarodne teniske federacije za juniorke i juniore do 18 godina, sezonu međunarodnih teniskih natjecanja u Vrsaru zatvorit će Maistra Cup. Turnir je treće kategorije za djevojčice i dječake do 14 godina iz kalendara natjecanja krovne europske teniske organizacije Tennis Europe.

U teniskom centru Petalon od 7. do 15. rujna očekuje se nastup oko 130 natjecateljica i natjecatelja iz dvadesetak država. Među njima, bit će i nekoliko jakih domaćih aduta predvođenih Antonijom Voljavcem, prošlogodišnjim osvajačem Memorijala Slavoja Grebla. Uz njegova vršnjaka i reprezentativnog kolegu, talentiranog 13-godišnjaka Frana Rakonića iz Nove Gradiške, sjajne Slovence Križnika i Šveca te cijeli niz perspektivnih igrača, borba za naslov zasigurno će biti uzbudljiva.

U ženskom dijelu turnira, prva bi nositeljica trebala biti članica zagrebačkog TK Medveščak, Nora Knežević. Kao i na svakom od vrsarskih turnira, koji su tijekom godina igrala i neka od najvećih imena hrvatskog tenisa, garantiran je odličan tenis i sjajan uvid u hrvatsku i europsku tenisku budućnost.

Organizatori turnira, na kojem su kao mladi zaigrali i najbolji članovi Davis Cup i Fed Cup reprezentacija Hrvatske, su teniski klub Galeb, hotelijerska kompanija Maistra i Turistička zajednica općine Vrsar.

Zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvjetima za treniranje Vrsar, kao i obližnji Rovinj, domaćini su brojnim turnirima tijekom cijele godine te su omiljeni među mladim tenisačima iz čitave Europe i renomiranim domaćim i europskim školama tenisa koje na ovim terenima organiziraju kampove i turnire.

POREČ: Bez vode 4. rujna dio starog grada

SARDELAFEST na novigradskom Mandraču 7. rujna