in

SARDELAFEST na novigradskom Mandraču 7. rujna

Prva subota u rujnu u novigradsku lučicu Mandrač donosi gourmet manifestaciju pod nazivom Sardelafest. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja je u najvećoj mjeri posvećena srdeli i drugoj plavoj ribi, a tu su i drugi popratni sadržaji koji će dodatno privući i animirati goste. Fešta počinje u 20 sati.

Odavno je poznato kako je plava riba, pa tako i njezina najpoznatije predstavnica – srdela odnosno sardela, vrlo bogata proteinima, nezasićenim omega 3 masnim kiselinama, vitaminom D i vitaminima skupine B, što je čini izrazito zdravom i poželjnom u prehrani.

Na ovom jednodnevnom gourmet-eventu na novigradskoj rivi dočekat će posjetitelje pravi praznik za nepce i druga osjetila. Moći će se kušati ukusni i maštoviti degustacijski zalogaji od srdele i druge plave ribe, koje će posebno za ovu prigodu osmisliti i pripremiti iskusni kulinarski chefovi. Delicije će se moći sljubiti s vrhunskim vinima novigradskih vinara.

Svoje će proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći će se tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, med, marmelade, prirodnu kozmetiku, kao i rukom rađene izvorne istarske suvenire i druge rukotvorine.

U popratnom glazbeno-animacijskom programu nastupit će odličan umaški band Febra, koji će karakterističnim obradama svevremenskih hitova te upečatljivom izvedbom zasigurno biti odličan glazbeni „začin“ ovoj kulinarskoj priredbi.  Organizator Sardelafesta je Turistička zajednica Grada Novigrada

VRSAR: Antonio Voljavec i Nora Knežević glavni domaći aduti na Maistra Cupu

INVESTICIJA OD 7 MILIJUNA KUNA: Umag u cijelosti obnovio centralni vrtić