in

Vrsar domaćin prve hrvatske outdoor konvencije i utrke Lim Bay Challenge

Od 14. do 16. prosinca Istra će biti nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje outdoor sportova. Na dva dana Vrsar će postati domaćinom prve hrvatske outdoor konvencije, a istog vikenda održat će se i trail manifestacija Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail.

Konvencija će okupiti stručnjake i začetnike outdoor sportova u Hrvatskoj te predstavlja jedinstvenu priliku za sve one koji žele obogatiti svoje znanje o outdoor sportovima. Sudionici će moći od naših stručnjaka čuti njihova iskustva i savjete vezano uz proizvod outdoora. Tema prvog izdanja je „Početci, razvoj i perspektive“ s naglaskom na pustolovnim utrkama, trailu, trekingu i outdoor festivalima. Uz hrvatske predavače publika će imati priliku poslušati i inozemne goste koji će dočarati aktualnu situaciju u regiji i šire.

Program službeno započinje u petak, 14. prosinca, u hotelu Pineta u Vrsaru, predavanjem o razvoju bike&outdoor turizma u Istarskoj županiji, a završava sljedećeg dana. Tako će se u subotu, 15. prosinca, nakon zanimljivih predavanja, održati i okrugli stol na kojem će se raspravljati o sadašnjosti i budućnosti outdoor sportova u Hrvatskoj. 

Istog vikenda ljubitelji traila moći će sudjelovati i u utrci Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail.

Prvoga dana utrke, u subotu 15. prosinca, na rasporedu su dvije kategorije – Sunny i Fun&Run. Start za natjecatelje u kategoriji Sunny predviđen je kod poznate srednjovjekovne gradine Dvigrad, dok je cilj kod resorta Belvedere. Riječ je o vrlo zahtjevnoj trail utrci s 800 metara uspona i 950 metara spusta na stazi od 30 kilometara. Kategorija Fun&Run u dužini od 10 kilometara sa 150 metara visinske razlike rekreativna je utrka za sve koji žele provesti dan u prirodi. Starta se kod resorta Belvedere, gdje je ujedno i cilj.

U nedjelju 16. prosinca, na redu je kategorija Urban na stazi od 14 kilometara s 250 metara visinske razlike. Radi se o manje zahtjevnoj trail varijanti namijenjenoj klasičnim trail trkačima i onima koji više preferiraju cestu i urbano trčanje. Razlika u odnosu na klasično cestovno trčanje je u tome što Urban trail varijanta, uz standardne asfaltirane površine, obuhvaća i mnoštvo stazica i makadama kroz parkove i turističke kampove te trčanje kroz staru gradsku jezgru. Start i cilj predviđeni su kod resorta Belvedere, a istoga dana na rasporedu je i utrka za djecu predškolskog i školskog uzrasta Kids Trail Run.

Ovaj niz događanja koje organizira SD Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar i hotelskom kompanijom Maistra, okupit će brojne stručnjake i ljubitelje outdoor sportova te svima omogućiti vikend nezaboravne avanture – prava poslastica za sve avanturiste i ljubitelje rekreacije na svježem zraku. 

Advent Poreč košta milijun kuna – evo koje novosti donosi

Lučka uprava Umag-Novigrad traži ravnatelja