in

Advent Poreč košta milijun kuna – evo koje novosti donosi

Treće izdanje Adventa Poreč, koje se svečano otvara sutra popodne, košta ukupno 980 tisuća kuna. Od toga najviše izdvaja Grad Poreč iz proračuna – 450 tisuća, a hotelijerske tvrtke Plava laguna i Valamar Riviera svaka još po 265 tisuća kuna. K tome, proslava Nove godine u kojoj će glavna zvijezda biti Zdravko Čolić stoji dodatnih 300 tisuća kuna, koje plaća Turistička zajednica Grada Poreča. Svi programi su besplatni.

Što će posjetitelji Adventa moći vidjeti i doživjeti ove godine? Osim brojnih koncerata, radionica, dječjih predstava i vrlo popularnog klizališta bit će opet bogata gastronomska ponuda koja će uz standardna jela i pića ponuditi neke novosti – vrući džin, burgere, chilli con carne, tople urugvajske sendviče, talijanske slastice…

Naravno, svakodnevno će se od 6. prosinca do 6. siječnja moći na advenskim kućicama kupiti neizostavni klasici poput kuhanog bijelog i crnog vina, punča i kobasica u pecivu i fritulica, i to po promotivnim cijenama. Bit će i više vrsta burgera – klasični cheeseburger, istarski, pulled pork, black angus…Bit će tu i istarskih kobasica i ostalih suhomesnatih narezaka, kapuza, ali i omiljene blagdanske delicije – bakalaj na bijelo.

Nakon vrlo uspješnog predstavljanja na Istra Craft Beer Festivalu u Poreču, na Trg Matije Gupca dolazi i Valamarov mezzino truck, koji će nuditi tri vrste burgera, „Adventsku kraljicu“ kobasicu, urugvajske božićne sendviče, krumpiriće s različitim umacima, chilli con carne, ćevapčiće u tortilji i šiš ćevape s krumpirima pečenima u kori.

Na Slatkom jutru dijelit će se besplatne fritulice, biskviti i sušeno voće umočeno u čokoladu, a na Badnje jutro – tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima, bit će besplatna marenda za sve. Novitet ove godine je i gostovanje Slatke Istre, koja će 22. prosinca ponuditi neke od tradicionalnih istarskih slastica – fritule, kroštule, cukerančiće, paštine, pandešpanje, sve djelo ruku najboljih majstorica i majstora.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec

Vižinada: Projekt "Umjetnost bez granica" za starije od 54 godine

Vižinada: Projekt “Umjetnost bez granica” za starije od 54 godine

Vrsar domaćin prve hrvatske outdoor konvencije i utrke Lim Bay Challenge

Vrsar domaćin prve hrvatske outdoor konvencije i utrke Lim Bay Challenge