in

VRSAR: Lim Bay Challenge oduševio avanturiste

Da Istra brojne posjetitelje ne privlači samo prirodnim ljepotama, predivnim destinacijama i eno-gastro delicijama nego i raznim sportskim sadržajima, govori i to što je ovog vikenda na utrci Lim Bay Challenge u Vrsaru sudjelovalo više od 280 natjecatelja i zaljubljenika u oudoor.

Naime, četvrto izdanje utrke u organizaciji Sportskog društva Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar i hotelskom kompanijom Maistra, u odnosu na lani, privukao je još veći broj sudionika u pustolovnim utrkama, čak 60 timova, koji su se okušali u trekkingu, brdskom biciklizmu, kayaku, abseilu te specijalnoj orijentaciji.

Kako je ove godine uveden novi sadržaj, nordijsko hodanje u prezentacijskom karakteru, 70-ak sudionika okušalo se u pješačenju u okolici Vrsara.

Utrka je prolazila potpuno novim predjelima Vrsara i okolice, a prvog dana sudionici su mogli birati između Ultra i Light kategorije. Cilj za obje utrke bilo je turističko naselje Belvedere u kojem se održalo i proglašenje pobjednika. U Ultra kategoriji titulom najboljeg okrunjeni su natjecatelji iz Italije Emiliano Corona i Andrea Villa iz Nirvana Raid La Sportiva Tenmadok, dok su u Light kategoriji ukupnim pobjednicima proglašeni Gregor Zupan i Blaž Kolner iz Orijentacijskog kluba Komenda iz Slovenije.  

Drugog dana održao se klasični trekking unatoč cjelodnevnoj kiši, koji se sastojao od dvije kategorije – Challenger i Fun & Run, a dio je Istarskog kupa. Pobjednik Challenger kategorije je Talijan Mario Ruggiero iz kluba Nirvana Raid, a Fun & Run kategorije Flavio Michelon, također iz Italije.

Osim u samoj utrci, svi sudionici uživali su ljepotama Vrsarskog arhipelaga, Limskog zaljeva i njegovog zaleđa. Lim Bay Challenge utrka svim je sudionicima pružila nezaboravno iskustvo, dobru zabavu te visoku dozu adrenalina, a mnogi od njih su se složili da neće propustiti ni sljedeće izdanje ovog jedinstvenog događaja koje sa sobom donosi puno izazova.

Autor fotografija: Julien Duval Photography

biciklijada bicikl bike

NOVIGRAD: Obiteljska biciklijada 18. svibnja – druženje u prirodi uz bicikle, role, romobile…

Od 15. svibnja jeftiniji pozivi i poruke iz Hrvatske prema zemljama EU-a