in

VRSAR: Odigran teniski turnir „Memorijal Slavoj Greblo“ za djevojčice i dječake

Foto Maistra - pobjednici turnira

U napetoj završnici 36. izdanja međunarodnog teniskog turnira za djevojčice i dječake do 12 godina „Memorijal Slavoj Greblo“, koji se i ove godine održao na terenima teniskog centra Petalon u Vrsaru, slavio je Jou-George Gnjidić iz Hrvatske, svladavši pritom Dragos Mihai Mone (Rumunjska) s rezultatom 7/5 6/4, dok je u ženskoj kategoriji slavila Rebecca Malmstrom iz Švedske, koja je u finalu porazila Zoju Peternel (Slovenija) rezultatom 6/2 6/4. Već dobro poznati turnir iz kalendara Tennis Europea prvog ranga i ove je godine okupio 250 igrača s pratnjom iz 25 zemalja.

Turnir se ove godine održavao od 25. rujna do 2. listopada, gdje je nakon uzbudljivih mečeva slavio Jou-George Gnjidic (Hrvatska) u muškoj kategoriji, a Rebecca Malmstrom (Švedska) u kategoriji djevojčica. Oba natjecatelja su do finala došli izvrsnom igrom i vještinom, a za svoj su uspjeh primili i pobjednički pehar.

Svake godine ovaj teniski turnir donosi pregršt iznenađenja s teniskih terena, zahvaljujući mladim i talentiranim tenisačima iz mnogih zemalja, koji odmjeravaju svoju snagu i vještinu. Ove godine se isto tako jasno moglo vidjeti kako je pred mnogim mladim sudionicima ovog sporta blistava teniska karijera s još mnogo uspjeha i radosti.

Za organizaciju turnira pobrinuli su se teniski klub Galeb, hotelijerska kompanija Maistra i Turističke zajednice općine Vrsar kako bi sudionicima turnira omogućili sve što je potrebno za najbolje rezultate. Da turnir zaista i jest uspješan govori i činjenica sa su tu svojevremeno zaigrali i neki od najpoznatijih hrvatskih teniskih zvijezda današnjice poput Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića te Borne Ćorića.

Vrsar i Rovinj već su dobro poznati među europskom teniskom elitom. Zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvijek dostupnoj opremi za treniranje,  gradovi su domaćini teniskih događanja tijekom čitave godine, a blaga mediteranska klima idealna je za pripreme igrača prije natjecanja.

ručna bomba mup

Na gradilištu našli bombu

Celeste Gerometta Vrsar

U Istri izbori iz redova manjina: U Vrsaru Gerometta, u Višnjanu Košeto, evo rezultata za Rovinju, Pulu i Sv. Nedelju