in

VRSAR: Slovenci uzeli sva četiri naslova na Maistra Cupu

Foto Maistra

Sezona međunarodnih teniskih turnira u Vrsaru uspješno je zaključena Maistra Cupom na kojem je sudjelovalo oko 130 natjecateljica i natjecatelja iz dvadesetak država. Na turniru iz kalendara Tennis Europe do 14 godina najviše su pokazali mladi slovenski tenisači.

Matic Križnik uvjerljivo je osvojio naslov pobjednika. Prvi nositelj izgubio je svega 14 gemova u šest mečeva u Vrsaru, a u finalu je svladao sunarodnjaka Jaku Goloba. Križnik je slavio i u konkurenciji parova s još jednim sunarodnjakom, Žigom Švecom, slavivši u finalu protiv hrvatske kombinacije Fran Rakonić/Antonio Voljavec. Rakonić, Voljavec i Erik Nikolić bili su i najuspješniji hrvatski predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji dohvativši četvrtfinala.

Poput Križnika u muškoj, u ženskoj je konkurenciji dominirala Slovenka Ana Lanišek. Pet vrsarskih protivnica otegnulo je Ani tek 11 gemova. U finalu je Lanišek bila uvjerljiva i protiv prve nositeljice, Zagrepčanke Nore Knežević. Za potpuno slavlje Lanišek se pobrinula osvojivši parove s još jednom Slovenkom Mašom Viriant.

Organizatori turnira, na kojem su kao mladi zaigrali i najbolji članovi Davis Cup i Fed Cup reprezentacija Hrvatske, su teniski klub Galeb, hotelijerska kompanija Maistra i Turistička zajednica općine Vrsar.

Maistra Cup zadnji je međunarodni turnir u ovoj godini na području Vrsara i Rovinja koji su tijekom godine, zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvjetima za treniranje, domaćini brojnim turnirima. Ove su destinacije omiljene među mladim tenisačima iz čitave Europe i renomiranim domaćim i europskim školama tenisa koje na njihovim terenima organiziraju kampove i turnire.

Rezultati finala Maistra Cupa:

Dječaci, pojedinačno: Križnik (SLO) – Golob (SLO) 6-1 6-2

Djevojčice, pojedinačno: Lanišek (SLO) – Knežević (HRV) 6-0 6-2

Dječaci, parovi: Križnik/Švec (SLO) – Rakonić/Voljavec (HRV) 7-6(5) 6-4

Djevojčice, parovi: Lanišek/Viriant (SLO) – Malaescu/Novakova (RUM/ČEŠ) 6-4 3-6 10-6

Foto Neven Jurjak

TARSKI stolnotenisači igrali na važnom natjecanju u Bjelovaru

FUNTANA: 17. rujna večer tanga, čardaša i ciganske glazbe s orkestrom Ad Libitum