in

VRSAR: Triatlon Ocean Lava zatvara ceste za promet na Poreštini

Foto Ocean Lava Triatlon - Facebook

Za sve koji traže nezaboravan aktivan odmor Ocean Lava Vrsar Hrvatska pravi je mamac, jer nudi upravo to: plivanje, vožnju biciklom i trčanje. Ocean Lava Vrsar je član međunarodno poznate serije triatlona Ocean Lava održava se 23. listopada u Vrsaru.

Prijavili su se tratlonci iz čak 15 zemalja. Pored onih domaćih, naći će se tu i oni iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Poljske, Italije, Njemačke, Ukrajine, Austrije, Velike Britanije, Češke, Slovačke, Nizozemske, Guatemale. Sudionici će se natjecati u olimpijskom (plivanje 1,5 km, bicikliranje 40 km, trčanje 10 km) i srednje dugom triatlonu (plivanje 1,9 km, bicikliranje 90 km, trčanje 21 km), neki solo, a neki kao štafetni tim od najmanje dva sudionika. Plivački dio održava se u arhipelagu 18 nenaseljenih otoka ispred grada. Biciklistička staza odvest će sportaše iz vrsarske marine u unutrašnjost poluotoka, a finalni trkački dio vodi ih duž prekrasne šetnice uz more, završavajući utrku tamo gdje je sve i počelo, u marini Vrsar.

Posebna regulacija prometa – Zbog sigurnosti natjecatelja i ostalih sudionika u prometu na dan utrke, subotu 23. listopada, bit će posebna regulacija prometa u periodu od 09.30 do 13.45 sati na području Vrsara te u mjestima Flengi, Gradina, Marasi, Stranići, Sveti Lovreč, Baderna, Višnjan, Žbandaj, Radmani, Dračevac, Montižana, Delići i Bralići.

Vrsar – Flengi 09.30 – 13.45

Gradina – Sv. Lovreč 09.40 – 12.10

Sv. Lovreč – Baderna 09:50 – 12:20

Sv. Lovreč – Žbandaj 10:00 – 11:05

Baderna – Višnjan 09:55 – 12:50

Višnjan – Žbandaj 10:15 – 13:10

Žbandaj – Gradina 10:10 – 13:30

Posebna napomena za stanovnike područja Montižana – Delići – Bralići gdje će ceste biti zatvorene od 10.10 do 13.30 sati, te će se stanovnike puštati u promet povremeno uz pratnju redara dok ne bude natjecatelja na trasi.

Građane se moli za razumijevanje te korištenje alternativnih prometnih pravaca za vrijeme utrke.

Više informacija:

www.oceanlava.hrwww.facebook.com/oceanlavavrsarinstagram.com/oceanlavavrsarcroatia

Ocean Lava Vrsar – Croatia organizira tvrtka Sport Box uz suorganizaciju triatlon kluba Albona Extreme iz Labina. Partneri projekta su Hrvatski triatlonski savez, općina Vrsar, Turistička zajednica općine Vrsar, Maistra Hospitality Group, Giant i Compressport Hrvatska.

turistička zajednica tar vabriga manifestacija tar bevemo e andemo gastro manifestacija tz tar vabriga

TAR: U subotu BEVEMO & ANDEMO – Prijavite se na šetnju uz najbolja vina, gin i rakije

škola mudrog čitanja poreč

Škola brzog čitanja i mudrog učenja u Poreču