in

VRSAR: Na Kupu Koversada najbolji Porečani i Funtanjani koji su dobili i pehar za najvećeg baraja

Foto SRD Baraj

Sportsko ribolovno društvo “Baraj” iz Vrsara uz pomoć velikog broja svojih članova kao barkarijola, potom Općine i Turističke zajednice Vrsar, te hotelijersko turističke tvrtke Maistre d.d. iz Rovinja, 30. put ovog je mjeseca bilo domaćin najvećem međunarodnom takmičenju u sportskom ribolovu za lov ribe iz brodice na ovim prostorima nazvanom po svjetski poznatom nudističkom autokampu “Kup Koversada 2022.“

Trećeplasiranoj ekipi SRD Plomin iz Plomina u sastavu Ivica Kežman i Elvis Bažon, za ulovljenih 10.134 boda (5.136 g) dodijeljene su brončane medalje i prikladni pokal, za drugo mjesto, domaćinu, ekipi SRD Grma iz Funtane u sastavu Lorenco Štifanić i Enio Milani, za ulovljenih 11.128 boda (6.302 g) uručene su srebrne medalje i malo veći pokal, dok su najveći pokal i najsjajnije medalje osvojili članovi ekipe ŠRD Zubatac iz Poreča u sastavu Marijan Babić i Željko Velić s ulovljenih velikih 11.478 boda (6.132 g).

Pokal za najvećeg baraja uručen je također članu pobjedničke ekipe iz Funtane, Eniju Milaniju, za baraja od 396 grama.

Foto SRD Baraj natjecanje ribičko ribarsko
Foto SRD Baraj

Okupljanje ribolovaca započelo je dan uoči samog natjecanja, kada su se u prostorijama kluba obavile prijave natjecatelja, a nastavilo dan kasnije u ranim jutarnjim satima kada su natjecatelji po lijepom vremenu isplovili u ribolov. Poslije četverosatne borbe s ribama, slijedilo je vaganje ulova.

Nekoliko pomoćnih sudaca, na čelu s glavnim sucem Antonom Prekalj izvagalo je ulove. Nakon vaganja, učesnici takmičenja krenuli su u Maistrin restoran Belvedere u neposrednoj blizini na ručak. U veseloj atmosferi domaćin je pozdravio sve prisutne te zahvalio barkarijolima i sponzorima, bez kojih se ovo natjecanje na ovakvom nivou ne bi niti moglo održati. Podijeljeni su prigodni pokloni svima za sjećanje.

Plominci, Porečani i Funtanjani – Foto ŠRD Baraj Vrsar

Nakon podjele poklona učesnicima i priznanja najboljima, domaćini su svim takmičarima, Barajevim dugogodišnjim promotorima Vrsara i kluba zaželjeli sretan povratak kućama i ponovni susret u Vrsaru na kupu „Koversada 2023.“ godine.

Foto OŠ Finida Poreč

POREČ: Srebro za Finidu na županijskom natjecanju iz atletike

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

OŠTEĆENA ISTARSKA TVRTKA – Prevarant presreo poslovnu komunikaciju i uzeo velik novac