in

Vrsarski nogometaši osvojili prvenstvo Istre „U9 sjever“ – Zabili najviše i primili najmanje golova

Foto NK Vrsar

Mali nogometaši iz Vrsara ponovili su lanjski uspjeh – osvojili su prvenstvo Istre „U9 sjever“. Formalno se to ne vodi kao natjecanje, nego su to „prednatjecatelji“. No, činjenica je da su mali nogometaši Vrsara pobijedili svih 16 utakmica, i to s gol razlikom 131-16.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, ove godine ne da su ponovili, nego su još i poboljšali i omjer pobjeda i gol razliku. Iako trebaju odigrati još neke utakmice do kraja, već se sada može ustvrditi da su ostvarili najviše bodova, zabili najviše golova i dobili najmanje golova u prvenstvu, te ostavili drugoplasiranu momčad 9 bodova iza sebe.

Prenosimo riječi trenera Sandija Čuke:

-U ovom uzrastu se formalno ne objavljuju ljestvice, takva je odluka na razini saveza, i dobro je da djeca i treneri nisu opterećeni rezultatom. Međutim, zadovoljstvo s ovakvim rezultatima teško može ostati u sjeni, jer koliko god da nisu bitni, činjenica je da su postignuti i da se mi u NK Vrsar njima ponosimo.

Djecu u timu U9 ne učimo da moraju pobijediti. Naprotiv, učimo da budu opušteni i bez stresa, da odigraju fer, da daju sve od sebe – pa kako god bude bit će dobro.  Naglasak u radu je na tome da se djeca zabavljaju, druže na čistom zraku i uče fair playu i sportskom načinu života. Naš najveći uspjeh nije sportski rezultat već razina sportskog odgoja i fer ponašanja, poštivanje protivnika i poštivanje suigrača.

Posebno smo ponosni na našu igru osobito kada uzmemo u obzir da u ekipi trenira 18 djece godišta 2016., 2015. i  2014. I to je to.“

NK Vrsar, dodaje Čuka, nije klub koji u U9 ima 20 do 30 djece pa odabire 15 najboljih za prvenstvo. Tih 18 su sve što imaju. I svi igraju i imaju konkretnu minutažu.

-Sva djeca su vrijedna i nikoga ne treba posebno isticati. No teško je za kraj ne izreći jednu rečenicu za našeg Bartola Vukelića koji je u tri godine u 41 službenoj utakmici u U9 zabio ravno 100 golova. Već dvije godine je prvi strijelac, lani s 36 i ove godine s 53 postignuta pogotka.

S velikim ponosom se opraštam kao trener od generacije 2014. od koji neke vodim od prvih nogometnih koraka od jeseni 2018. te smo zajedno već pet sezona. Dao sam sve od sebe, a da su oni meni to vratili terenu s dva prva mjesta u dvije godine.

Nakon svih ovih lijepih vijesti mogu dodatno reći da se veselim novoj sezoni i novim izazovima s dečkima godišta 2015., 2016. i 2017., ponovo s 20-tak djece. Za budućnost NK Vrsar nema straha, zaključuje Sandi Čuka.

STEM radionica u Tarskoj vali – Učenici upoznali morski mikrosvijet

Nika Čakarun - lijevo - Foto Teniski klub 2000 Poreč

Mlada porečka tenisačica Nika Čakarun prvakinja Hrvatske