in

Zapažen nastup umaškog Shotokana na Prvenstvu Hrvatske u karateu

Foto Karate klub Shotokan Umag

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Martinovka (Zagreb), održano je Prvenstvo Hrvatske u katama za kadete, juniore i mlađe seniore, pojedinačno i ekipno.

emma berta bočkor karate klub shotokan umag

Prvenstvu je prisustvovalo dvadeset i tri hrvatska kluba među kojima i karate klub Shotokan Umag sa svojom jedinom predstavnicom, Emmom Bertom Bočkor, koja je nastupila u dvjema uzrasnim kategorijama – kadetkinje i juniorke.

Smirenim i sigurnim nastupima, Emma Berta, pokazuje svoj dosad najbolji karate ulazeći u borbu za medalju u objema kategorijama čime u kategoriji kadetkinja, pobijedivši prošlogodišnju državnu prvakinju, osvaja brončano odličje dok joj u kategoriji juniorki još jedno brončano odličje izmiče za minimalnih 0,52 vrijednosti boda te u konačnici zauzima peto mjesto.

Osvajanje petog mjesta u kategoriji juniorki, u koju Emma Berta službeno tek ulazi iduće godine, predstavlja sjajan zalog za predstojeća natjecanja od kojih je svakako prvo značajnije Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U21 koje će se održati u Rijeci.

Uvjet za nastup na Balkanskom prvenstvu je osvajanje odličja s državnog  prvenstva koji je članica umaškog karate kluba uspješno ispunila.

U ukupnom poretku klubova Karate klub Shotokan Umag smjestio se u gornjem dijelu tablice zauzevši vrlo visoko jedanaesto mjesto.

Uzimajući u obzir iznimnu težinu osvajanja državnog odličja i nastup na prvenstvu sa samo jednim predstavnikom, gdje su klubovi s više natjecatelja ostali bez značajnijeg mjesta u poretku, dovoljno govori o značaju konačnog plasmana umaškog kluba.

ljekarna apoteka ilustracija foto pixabay

Donosimo popis ljekarni u Hrvatskoj u kojima se možete cijepiti protiv covida-19

festival veseli glai voci allegre za djecu poreč

Još traju prijave za porečki dječji festival Veseli glasi