in

Završena 30. regata Sv. Nikole – Najbolji Vega i finski Hesingfors

Foto JK Vega Pula

S tri jedrenja za sve klase u nedjelju, 5. prosinca, završila je najveća jedriličarska regata na ovom području, regata Sveti Nikola. Zapadnjak od 15 čvorova pružio je savršene uvjete za iskusnije jedriličare, dok su se neki od najmlađih ranije vratili na kopno.

Foto JK Vega Pula jedrenje regata pula sveti nikola nedjelja 6-12-2021
Foto JK Vega Pula

U najbrojnijoj klasi Optimist nakon 6 jedrenja pobjedu je odnio Splićanin Josip Tafra iz JK Labud, dok je Edi Jurman iz pulskog Uljanika završio na trećem mjestu.

Klase ILCA 4 i ILCA 6 odjedrile su 7 jedrenja, u klasi ILCA 4 pobijedio je Tedi Leonardelli iz pulskog domaćina – Jedriličarskog kluba Vega, dok je njegova klupska kolegica Lea Rakovac završila ukupno treća, te drugoplasirana djevojka. U klasi ILCA 6 pobjeda u obje konkurencije otišla u JK Labud iz Splita: Antunu Tomaševiću i Petri Mastelić.

Novosti od ove godine je i da su se osim pojedinačnih nagrade djelile i nagrade za najuspješniji klub u klasama Optimist i klasi ILCA tako da se zbroje pojedinačni rezultati takmičara, prijelazni pehar za najbolji klub dodjeljuje se u spomen na Vladimira Barbića, predsjednika Vege i jednog od začetnika ove regate.

Prijelazni pehar u klasi Optimist osvojili su jedriličari iz finskog Helsingforsa u sastavu (Helmi Vauhkonen, Aaro Rantanen, Iiris Sepponen, Maximilian Sergelius), a u klasi ILCA (Tedi Leonardelli, Lea Rakovac, Paola Čelić, Roko Schmidt).

listopad 2021 benzinska postaja crpka crodux poreč foto ivica jurković 16-10-2021

Vlada odmrzava cijene goriva

Foto SD Trickeri pazin istarska zimska liga u trčanju treće kolo pazin matija lisec prvi

Istarska zimska liga u trčanju: U trećem kolu najbolji Matija Lisec i Valentina Šćur