in

Vlada odmrzava cijene goriva

Benzinska postaja u Poreču s blokiranim cijenama. - Foto Tanja Kocijančić

CIJENE nafte na svjetskim tržištima pale su i prošli tjedan, šesti zaredom. a vlada će danas iznimno održati sjednicu koja se inače održava krajem tjedna jer će na njoj donijeti odluku da se odmrznu cijene goriva koje su ograničene još od polovine listopada.

To je nekidan najavio i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

“I u tom kontekstu očekujemo od sljedećeg utorka da bi referentna cijena kao takva bila niža od one koju smo mi propisali. Upravo zbog toga vjerujemo da od sljedećeg utorka uredba kao takva više jednostavno u kontekstu obrane od povećanja cijene više neće imati smisla i u skladu s tim ćemo povući određene korake”, istaknuo je prošlog tjedna.

Naglasio je i kako u proteklih mjesec i pol, koliko je uredba na snazi, ona nije propisivala kolika točno mora biti cijena goriva distributera, nego je propisivala gornju cijenu i to treba imati na umu.

Podsjetimo, vlada je 14. listopada donijela uredbu prema kojoj trgovci naftnim derivatima u sljedećih 30 dana mogu prodavati  Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 po cijeni od 11.10 kuna po litri, dok se za Eurodizel BS odredila maksimalna cijena od 11 kuna po litri. Potom je 11. studenoga vlada je produljila važenje te uredbe za još 30 dana, ali samo za naftne derivate bez dodatnih multifunkcionalnih aditiva.

Izvor Index.hr

novigrad

U Novigradu održan trening o školskoj medijaciji za partnere projekta AdTrans Medes

Foto JK Vega Pula regata sveti nikola pobjednici nedjelja 6-12-2021 pula

Završena 30. regata Sv. Nikole – Najbolji Vega i finski Hesingfors