in

Završno druženje Košarkaškog kluba Poreč – Najavili novu sezonu i pozvali djecu na upise

Foto Košarkaški klub Poreč - Manuel Paljuh

Protekle subote, 17.6.2023., na vanjskom košarkaškom terenu Veli Jože, Košarkaški klub Poreč održao je već tradicionalno druženje članova Kluba, bivših i sadašnjih igrača, roditelja, Uprave i prijatelja Kluba, povodom kraja natjecateljske Sezone. Bila je to prigoda da se igračima podjele priznanja za trud i rad, a donatorima zahvalnica, da se druženjem uz ‘iće i piće’, glazbu i košarku, zaokruži još jedna sezona, koja je po broju članova i ekipa, broju odigranih turnira, prijateljskih utakmica, putovanja, po ulaganju u razvoj stručnog kadra i opreme, te po ostvarenim rezultatima, nadišla proteklih par godina, a nova Uprava Kluba, sačinjena od starih i novih članova, izabrana u travnju 2023. u četverogodišnjem mandatu, već je krenula s planovima za novu sezonu.

Foto Košarkaški klub Poreč - Manuel Paljuh
Foto Košarkaški klub Poreč – Manuel Paljuh

U protekloj su natjecateljskoj godini 2022./23. u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Poreča, školovali 2 nova trenera s područja Poreštine, radili na promociji kluba i povećali broj najmlađih članova, te, s ekipom dječaka, predkadeta i seniora, odradili kvalitetnu sezonu.

Ekipa Mini basketa osvojila je 3. mjesto u Županiji, među 12 ekipa; mlada ekipa dječaka 9. mjesto od 12 ekipa, ekipa predkadeta, 7. od 11 ekipa u Županiji, a seniorska ekipa u A2 ligi Zapad, 9. od 10. mjesta, u svojoj 1. sezoni nakon 10 godina.

Veseli činjenica što imaju planove u novu sezonu ući s čak 2 ekipe minibasketa i što će na sezonu imati još iskusniju ekipu dječaka te predkadeta, a i šire se ponovno na kadetski uzrast. Rad s mlađim selekcijama je jako bitan u svakom klubu, a pogotovo u manjem kao što je KK Poreč i tu su stekli kontinuitet, a uz mladu ekipu i podršku starijih igrača, planiraju razvijati seniorsku ekipu.

U ljetnom periodu održat će treninge do sredine 7. mjeseca te već 2. sezonu odraditi Ljetni kamp u suradnji s KK Petrinja u Lanterni.

Također, održat će prezentaciju Košarke u Ljetnom kampu DND-a, a s novom sezonom i pripremama u Klubu započinjemo nakon ljetne pauze, 16.8.

U idućim sezonama u planu je pojačati aktivnosti na popularizaciji i kvaliteti košarke, te jačanju stručnog kadra. Zahvaljujuju svim sponzorima i donatorima i posebno hvala roditeljima i navijačima koji su nas podržali ove godine.

Foto Košarkaški klub Poreč - Manuel Paljuh
Foto Košarkaški klub Poreč – Manuel Paljuh

Košarkaški klub Poreč ima dugu tradiciju i kontinuitet od 1976. godine, te im se kroz par godina bliži 50. obljetnica Kluba, koju planiraju posebno obilježiti.


Foto by: Manuel Paljuh

Za sve upite o radu Kluba i o upisima, možete se obratiti na broj: 0911776137

Foto Turistička zajednica Vižinada

Vižinada je spojila vino i umjetnost uspješnom radionicom Wine & Paint

Foto Valamar Riviera PR

U Poreč se vraća festival u čast tuni – Tunalicious