in

U Poreč se vraća festival u čast tuni – Tunalicious

Foto Valamar Riviera PR

Nakon tri godine pauze, od 1. do 10. rujna u Poreč se vraća Tunalicious Street Food Festival, manifestacija koja tunu čini dostupnom širokoj publici. Rujan je znakovito odabran kao termin ovog festivala jer se tada u istarskom akvatoriju kreću kapitalni primjerci tune. Na posljednjem izdanju ovog festivala 2019. godine ulovljena je rekordna tuna težine 198,75 kg i duljine 213 cm, a u ovim vodama nije rijetkost susresti još grandioznije primjerke. Poreč se nameće kao logičan odabir za sve ljubitelje adrenalina koji se žele okušati u ovom sportu jer imaju priliku isploviti iz porečke luke u pratnji iskusnih tunolovaca i uživo doživjeti neizvjesnost potrage i čar borbe s ovim kraljicama mora.

tunalicious
Foto Valamar Riviera PR

Od prvog Tunalicious izdanja 2015. godine, Poreč se i u gastronomskom smislu razvio kao idealno mjesto za kušanje jela od tune vrhunske kvalitete. Bilo u obliku street fooda ili u fine dining restoranima, ova visokokvalitetna namirnica je u Poreču dostupna svima.

Za vrijeme ovogodišnjeg Tunalicious Street Food Festivala, posjetitelji će moći uživati u obilju gastronomskih sadržaja koji su dostupni kroz tri programske kategorije: Tuna Restaurant Week, Spinnaker Gourmet Stage i Tunalicious Street Food Festival. Iako se TunIstra natjecanje ove godine neće održati, iskustvo lova na veliku ribu kontinuirano je dostupno kroz rekreativnu ponudu big game izleta i brodova u Poreču.

U sklopu Tuna Restaurant Weeka, od 01. do 10. rujna, u odabranim porečkim restoranima, domaći i strani gosti moći će kušati posebno pripremljene jelovnike na bazi tune i ostalih morskih delicija po promotivnim cijenama. Popis restorana i njihovi meniji bit će uskoro objavljeni na službenoj web stranici festivala.

Organizaciju ovog događaja potpisuje tvrtka MPG, dok je generalni sponzor najveća hrvatska turistička kompanija Valamar. Podršku pružaju i sponzori domaćini Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča i Hrvatska turistička zajednica, kao i sponzori. Više detalja o festivalu možete pronaći na web stranici www.tunaliciousporec.com i službenoj Facebook stranici događanja: https://www.facebook.com/tunaliciousfestival , piše u priopćenju koje je poslala agencija koja vodi odnose s javnošću za Valamar Rivieru.

Foto Košarkaški klub Poreč - Manuel Paljuh

Završno druženje Košarkaškog kluba Poreč – Najavili novu sezonu i pozvali djecu na upise

Foto Aquacolors Poreč

AQUACOLORS POREČ – Adrenalinske atrakcije, Lazy river, Crocodile Bay i bogata gastro ponuda