in

Župan Miletić primio europskog prvaka u paraboćanju Davora Komara koji se sprema za Pariz

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić upriličio je jučer u sjedištu Istarske županije, u Pazinu, prijem za Davora Komara, jedinog hrvatskog paraolimpijca u boćanju, povodom osvajanja titule Europskog prvaka u paraboćanju. Prijemu su prisustvovali i njegov trener Valter Ivančić i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac.

Čestitavši mu na sjajnom uspjehu, župan Miletić je rekao da je iznimno ponosan što se Komar, inače i vijećnik u Skupštini Istarske županije, nedavno okrunio titulom prvaka Europe. Istra, mala po broju stanovnika, dodao je župan, ima uistinu sjajne sportaše koji doprinose ugledu naše županije.

U razgovoru koji je uslijedio Komar se osvrnuo na činjenicu da je trenutno četvrti na svijetu, a u Europi je prvi po bodovima već godinu i nešto.

„Naša se lista stalno mijenja jer bodovi koje dobijemo se nakon godinu dana brišu za 50 %, a nakon dvije godine u potpunosti, tako da se mora stalno biti negdje pri vrhu.  Kako sada stvari stoje, možda s 4. mjesta budem prvi na svijetu. Imam jako puno bodova, a predstoji mi još i Svjetski kup za dva tjedna u Portugalu. Imam dobru opremu, a ovdje u Pazinu je jedina podloga u ovom dijelu Europe koja je specijalna i koja se koristi na Paraolimpijskim igrama. Uz vašu pomoć napravili smo dvoranu za boćanje u Domu sportova Mate Parlov, u Puli, koja je jedina klimatizirana u državi“, kazao je europski prvak zahvalivši se Miletiću na pozivu i podršci.

Trener Ivančić je rekao da zajedno rade već pet godina, a uspjesi su rezultat jako puno treninga i truda: „Cilj su nam bile prethode Paraolimpijske igre i to smo ostvarili, a sada su nam cilj naredne u Parizu za koje je Davor već ispunio normu. Čast mi je što idem s njim u Pariz i nadam se daljnjim sportskim uspjesima“.

Župana je zanimalo i koliko puno trenira, na što mu je Komar odgovorio četiri puta tjedno, a sam trening traje pet sati, od čega je četiri aktivno. 

 „Bacamo od 600 do 1100 boća na treningu. Boće su delikatne, moraš ih poznavati, a radi se o sistemu nadmudrivanja protivnika, kao i kod šaha“, zaključio je naš europski prvak.

Izvor Upravni odjel župana Istarske županije

požar vatra ilustracija

Istarska policija otkrila tko je bacio “molotovljev koktel” na stambenu zgradu izazvavši požar

općina vižinada farbanje signalizacija komunalni radovi

VIŽINADA: Nova signalizacija, „ležeći policajci“ a uskoro i kamere za nadzor brzine