in

VIŽINADA: Nova signalizacija, „ležeći policajci“ a uskoro i kamere za nadzor brzine

Foto Općina Vižinada

Po pitanju komunalnih aktivnosti u Vižinadi je u proteklom razdoblju bilo vrlo intenzivno i obavljeni su različiti radovi. U prvom redu, obilježena je horizontalna signalizacija, odnosno, prebojane su oznake na asfaltu na parkiralištima u naselju Vižinada. Radove je izvodila tvrtka Signalinea iz Rijeke. Također, u četvrtak 14. rujna planirana je montaža autobusne nadstrešnice na stajalištu u naselju Bajkini.

A kako bi svi u prometu na području cijele općine bili sigurniji, osobito pješaci, postavljeni su i usporivači prometa u nekoliko naselja. Lokacije su odabrane u skladu sa zahtjevima građana i s činjenicom da se na tim mjestima pokazala potreba za ograničavanjem brzine vozila na prometnicama. Signalizaciju je općina nabavila od tvrtke Beato signal, dok su radove izveli zaposlenici vlastitog pogona Općine Vižinada.

Lokacije na kojima su postavljeni usporivači prometa su na ulazima u naselja i frekventnijim te potencijalno opasnim mjestima u naseljima Bajkini, Bukori, Baldaši, Ohnići i Lašići.

S ovakvim radovima nećemo stati te će se uskoro slična oprema postaviti i u drugim naseljima, u skladu s njihovim potrebama. Također valja napomenuti da je u tijeku ishodovanje suglasnosti za postavljanje kamere za kontrolu brzine prometa u naselju Vižinada, a sve kako bismo postigli veću razinu sigurnosti u prometu. Dakle, nastavljamo s različitim mjerama koje utječu na veću sigurnost u prometu, poručuju iz Općine Vižinada.

davor komar boris miletić valter ivančić

Župan Miletić primio europskog prvaka u paraboćanju Davora Komara koji se sprema za Pariz

Foto Istrapedia

IN MEMORIAM: prof.dr.sc. Zdenko Tomčić (1943.-2023.), porečki znanstvenik, političar i gospodarstvenik