in

Župan primio Golf klub Pula koji je obranio titulu državnog prvaka

Foto Istarska županija

Golf klub Pula je nedavno, u Zagrebu, obranio naslov državnog prvaka te ih je tim povodom danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, primio istarski župan Boris Miletić zajedno s pročelnikom Kabineta župana Ivanom Glušcem. U ime Kluba prijemu su prisustvovali predsjednica Božena Črnac, te članovi ekipe Mario Funčić, Ivan Ninković, Luka Strašek i Tihomir Bajto.

Župan Miletić čestitao je golferima na sjajnom uspjehu na državnom prvenstvu, ali i na 17. mjestu kojeg su osvojili na Europskom prvenstvu u Portugalu, koje se održalo koncem listopada.

– Ugodno sam iznenađen da vaš Klub s početnih 10 danas broji čak 150 aktivnih članova što pokazuje da postoji interes, te da se i taj sport razvija u našem gradu, naglasio je župan poručivši da je ostvareni uspjeh još i veći kad se uzme u obzir da u Puli ne postoji pravi golf teren, već se trenira na vježbalištu s manjim brojem rupa. Župan je kazao i kako bi za Istru kao turističku destinaciju, s obzirom na blagodati klime, razvoj golf turizma bio dodatni iskorak u smislu privlačenja gostiju tijekom cijele godine. 

Predsjednica Črnac je rekla da je Golf klub Pula najveći u Hrvatskoj te je izrazila zadovoljstvo što im je Grad Pula na čelu s tadašnjim gradonačelnikom, danas županom Miletićem, dodijelio na korištenje zemljište od 12 tisuća hektara na Valmadama, kojeg su zahvaljujući sponzorima i uredili. Osvrnula se i na uspjeh ekipe, koji je rezultat truda i vježbanja, a želja im je i dodatno promovirati golf među mladima. 

Izvor Istarska županija

maslina masline foto unsplash ilustracija

Istra sedmu godinu svjetska regija za ekstra djevičansko maslinovo ulje

vrsar stolni tenis turnir povodom Dana općine Vrsar sv. martin

Vrsar: Stolnoteniski turnir povodom sv. Martina osvojili domaćini