in

Županija isplatila sredstva za edukaciju čak 97 trenera

Ilustracija - Foto Sportska zajednica Grada Poreča

Nakon što su u studenom predstavljeni rezultati prvog Javnog poziva u sklopu Fonda za sport od strane Sportske zajednice Istarske županije, koncem godine uslijedilo je potpisivanje ugovora te isplata sredstava za edukaciju 97 trenera. Naime, Istarska županija je u prošlogodišnjem proračunu izdvojila preko 70.600,00 eura (532.400,00 kuna) za stopostotno financiranje školovanja istarskih trenerica i trenera, te dodatnih 9 tisuća eura (preko 67 tisuća kuna) za Istarski planinarski savez, odnosno održavanje pješačkih staza.

Podsjetimo, Fond za sport je novina uvedena 2022. godine, a prema riječima župana Borisa Miletića, njegovim osnivanjem Županija konkretno, a ne samo deklarativno pokazuje koliko joj je sport bitan. 

„U ovogodišnjem proračunu, sredstva za Fond za sport smo dodatno povećali, pa ona tako iznose gotovo 100 tisuća eura (750 tisuća kuna), a nastavit ćemo i dalje s financiranjem troškova za školovanje trenera, koji su karika bez kojih se u klubovima ne može.  Sport danas, više nego ikada prije, igra važnu ulogu kad govorimo o odgoju i zdravlju naše djece i mladih. Nažalost, oni danas većinu svog slobodnog vremena provode ispred računala i mobitela, zbog čega promocija i ulaganje u sport dobiva dodatno na težini“, zaključuje župan Miletić.

Izvor Istarska županija – Kabinet župana

droga Foto Policijska uprava istarska

Policija ulovila 4 dilera. Jednog od njih terete i jer je drugima dao stan da se u njemu drogiraju

Foto Policijska uprava istarska

Policija savjetuje vozače zbog produženog vikenda i najavljuje pojačani nadzor