in

Stiže promjena, izdana upozorenja za ISTRU i KVARNER. Zagoru već pogodila oluja, bujice su ogromne

Foto Istramet

NAJAVLJENA promjena vremena koja bi večeras i sutra trebala zahvatiti gotovo cijelu zemlju već je stigla u Dalmatinsku zagoru. 

Kako javlja Dalmacija danas, u ranim poslijepodnevnim satima došlo je do jakog razvoja naoblake u velikom dijelu Zagore pa je grmljavinskih pljuskova bilo u dijelovima cetinskog kraja i šibenskog zaleđa.

Obilniji pljuskovi su također zabilježeni na području Biokova u poslijepodnevnim satima. Lokalno je u vrlo kratko vrijeme palo do desetak litara kiše po kvadratnom metru, a bilo je i intenzivne grmljavine. Na područjima koje je zahvatila kiša temperatura zraka se snizila za više od 5 stupnjeva u kratko vrijeme.

Video jakog nevremena praćenog obilnim pljuskovima i tučom može se pogledati na Facebook Stranici Šbenik Meteo.

Za razliku od prethodnih dana, u utorak je bura prestala tako da na moru tijekom dana puše slab do umjeren maestral. Slično vrijeme pratit će nas i sljedećih dana.

Već danas prijeti opasnost od nevremena, izdana upozorenja

Zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena upaljen je žuti meteoalarm za središnju i istočnu Hrvatsku te Gorski kotar i Liku, dok je u Dalmaciji žuti meteoalarm na snazi zbog visokih temperatura koje su posljedica toplinskog vala koji je još danas nad Hrvatskom. Iz istog je razloga za Istru, Kvarner i podvelebitsko područje proglašen narančasti alarm, uz napomenu da tamo vrijedi i žuti alarm zbog opasnosti od nevremena, a narančasti alarm zbog vrućina na snazi je i na krajnjem jugu obale.

Da nevrijeme prijeti već danas, upozorila je i meteorologinja N1 televizija Tea Blažević.

Atmosfera je zbog kruženja vlažnog zraka po visini nestabilna, pa već danas poslijepodne treba računati na mogućnost jačih razvoja naoblake, pljuskova i grmljavine, navela je Blažević upozorivši da je najveća opasnost od nevremena u zapadnoj i središnjoj unutrašnjosti, zapadnoj Slavoniji, u zaobalju Rijeke.

U noći će se intenzivirati oborina u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj, gdje će se najprije naoblačiti, što će biti uvod u sutrašnje pogoršanje.

Sutra nas čeka promjena vremena koja će najviše zahvatiti sjeverni Jadran i unutrašnjost zemlje, gdje prolazno može biti olujnih naleta vjetra, tuče, lokalno obilnije oborine.

Meteorolozi za večeras i sutra najavljuju oluje, pljuskove s grmljavinom, ali i mogućnost tuče u pojedinim krajevima, piše Indx.hr.

U zadnja 24 sata potvrđen 91 novi slučaj, najveća žarišta noćni klubovi

U zadnja 24 sata potvrđen 91 novi slučaj, najveća žarišta noćni klubovi

Istra želi postati top destinacija i za IT stručnjake, ne samo za turiste

Istra želi postati top destinacija i za IT stručnjake, ne samo za turiste