in

Stiže velika promjena: U dva dana razlike u temperaturi bit će i više od 15 stupnjeva!

Učka - Foto Kristina Grbin

Debeli minusi zahvatili su jutros gotovo čitavu Hrvatsku. Beli Manastri, Gospić i Otočac probudili su se na minus 11, a u Osijeku, Vinkovcima, Hrvatskoj Kostajnici i Gračacu temperatura je pala ispod -6 Celzijevih stupnjeva, dok je na Sljemenu u sedam sati ujutro zabilježeno minus 9.

Bez minusa nisu prošli ni gradovi na obali: Pula, Rijeka, Split, pa čak i Ploče, pali su ispod ništice.

Usprkos ledenim temperaturama danas će se iza oblaka probiti sunce. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom bez oborina, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Vjetar će biti slab, od sredine dana do umjeren jugozapadni i zapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare i olujna bura oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura kretat će se između -1 i 3, na Jadranu od 4 do 8 Celzijevih stupnjeva.

Još sutra temperature će biti slične današnjima, ili tek neznatno više. Najniža temperatura zraka bit će od -10 do -5, na Jadranu od -1 do 2, a najviša dnevna od 2 do 8 na kopnu te od 7 do 10 °C na obali i otocima.

Kako najavljuje Istramet, već u srijedu zima će postupno popuštati, što je uvod u dulji period toplog vremena. Prema večerašnjim prognostičkim modelima toplije vrijeme moglo bi se zadržati danima, pa čak i do kraja mjeseca! Toplina donosi i oborine, stoga će kiša ponovno biti česta pojava uz povremeno jako jugo, a ne smijemo isključiti ni mogućnost pojave grmljavine.

Flego pokrenuo zajedničku Rezoluciju o ublažavanju posljedica potresa u Hrvatskoj

Bez vode 19. siječnja dio Višnjana