in

U Hrvatskoj 819 novih slučajeva, u Zagrebu zaražene trudnice i rodilje

Ilustracija

NACIONALNI stožer objavio je priopćenje o novozaraženima u posljednja 24 sata.

“U posljednja 24 sata zabilježeno je 819 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5164.

Među njima je 548 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 32 pacijenta. Preminulo je 8 osoba.
 
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 25580 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 363 preminulo. Ukupno su se oporavile 20053 osobe, od toga 491 u posljednja 24 sata.
 
U samoizolaciji je trenutno 21.148 osoba. Do danas je ukupno testirano 397.000 osoba, od toga 4.948 u posljednja 24 sata.”

U Zagrebu danas 286 novozaraženih

Na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice zaraženo je 15 djelatnika – sedam medicinskih sestara, jedna fizioterapeutkinja i sedam kirurga, u samoizolaciji su 24 djelatnika, a u ponedjeljak u klinici neće biti operacija, izjavio je u subotu navečer predstojnik Ivan Milas.

Mjera samoizolacija određena je za djelatnike koji su bilo u kontaktu s bolesnicima pozitivnim na koronavirus, bilo na odjelu, u operacijskim salama ili u ambulantama za preglede, rekao je v.d. predstojnika Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice Ivan Milas u Dnevniku HRT-a.

Izvijestio je da su kod pacijenata pozitivnih na koronavirus, na sreću, izraženi blaži simptomi covidne infekcije. Ukupno je deset pacijenata pozitivnih na koronavirus – pet pozitivnih su operirani i na intenzivnoj njezi i još pet pozitivnih pacijenata na odjelu.

Privremeno je zatvoren Odjel za porodništvo u KBC-u Sestre milosrdnice zbog koronavirusa, javlja jutros N1 Televizija. Kako doznaju, dvije trudnice imaju simptome, a još pet rodilja imaju pozitivan nalaz ali zasad su bez simptoma.

Liječnici i zdravstveno osoblje koje je s njima bilo u kontaktu negativno je, međutim ponovno će se svi testirati. Privremeno zatvaranje znači da Odjel od sinoć ne prima pacijente, nego se raspoređuju u druge bolnice. Izvršit će se dezinfekcija.

Na Odjelu za porodništvo otprije su pozitivna tri liječnika, a u samoizolaciji je 8 djelatnica, javlja Index.

Porečki rukometaši osvojili dva boda u Bjelovaru

Porečki rukometaši osvojili dva boda u Bjelovaru

VRSAR: Krala novac na radnom mjestu

Sutra će oko 145 tisuća građana biti ovršeno