in

Stožer i Obrtnička komora: Ugostitelji spremni na cijepljenje kako bi njihovi gosti bili sigurniji

Sastanak stožera i obrtnika

U Puli je danas održan redoviti sastanak Stožera Civilne zaštite Istarske županije u sastavu Dino Kozlevac i dr. Aleksandar Stojanović s predstavnicima Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja Robertom Momićem, Stanislavom Briškoskim i Erosom Sorićem.
Na sastanku su analizirane nove mjere nacionalnog stožera s naglaskom na otvaranje terasa ugostiteljskih objekata. Još jednom je istaknuto kako nije utvrđeno da su ugostiteljski objekti izvor zaraze, te kako veća opasnost od širenja virusa leži u drugim segmentima.

Apelirali su na sve ugostitelje Istarske županije da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera na terasama (razmak stolova, broj osoba), te da paze i na vizualni dojam. Ceh je prenio spremnost ugostitelja da se cijepe kako bi doprinijeli sigurnosti gostiju.
Na koncu je izraženo zadovoljstvo suradnjom Stožera, te Komore i Ceha, što rezultira kvalitetnim i konzistentnim prijedlozima koji su omogućili popuštanje restriktivnih mjera. Cilj mora biti stabilnost poslovanja, te da se Istarska županija trajno zadrži u “zelenoj” zoni.
Idući sastanak održat će se sljedeći tjedan, kad će se razgovarati o situaciji nakon 15. ožujka, a otvorit će se i teme rada u nekim drugim djelatnostima (turistički segment, sajamske i slične priredbe), priopćeno je iz Obrtničke komore Istarske županije.

Đulijano Petrović kandidat IDS-a za načelnika Općine Kaštelir-Labinci

Konačno pokrenuta stranica na kojoj se možete naručiti za cijepljenje