in

Đulijano Petrović kandidat IDS-a za načelnika Općine Kaštelir-Labinci

Đulijano Petrović kandidat je IDS-a za načelnika Općine Kaštelir-Labinci, jednoglasna je odluka članica i članova predsjedništva Općinske podružnice IDS-a Kaštelir-Labinci.

Zahvalivši se svima na velikoj podršci, a posebice aktualnom načelniku Eniju Jugovcu na svemu što je učinio za razvoj općine, kandidat IDS-a naglasio je da mu je namjera dovršiti sve započete projekte,  ali pokrenuti i brojne nove u suradnji s građanima.

– Imamo zaista mnoštvo ideja i već sad možemo najaviti da ćemo pokrenuti svojevrsnu strukturnu, programsku i prostornu reformu, kazao je Đulijano Petrović dodajući da će resurse općine usmjeriti na realizaciju prijeko potrebnih projekata, poput izgradnje novog dječjeg vrtića s jaslicama za koji već postoji projektna dokumentacija i dozvola za gradnju, izgradnju Kulturnog doma Kaštelir (plac), rekonstrukcije trgova u Kašteliru i Labincima,  rekonstrukcije raskrižja u Labincima, kao i prometnog spajanja Rogovići-Kaštelir (Deklići).

– Nastavit će se ulaganja u komunalnu infrastrukturu, pa je tako u planu i asfaltiranje prometnica Barede, kanalizacija u Rogovićima, rješavanje pitanja oborinske odvodnje, održavanje puteva i elektroničke komunikacijske infrastrukture.

Kandidat IDS-a za načelnika Općine Kaštelir-Labinci uvjeren je da općina može jasnim planom i vizijom unaprijediti uvjete za što bolji i kvalitetniji život svih stanovnika, vodeći konstantno računa o potrebama najmlađih pa sve do osoba treće životne dobi. Nastavit će njegovati multikulturalnost i nacionalne manjine, a posebice su zahvalni Zajednici Talijana na velikoj podršci!

– U narednom razdoblju, pokrenut ćemo program Dječjeg ljetnog kampa za djecu od 3 do 7 godina te uređenja mlina i revitalizacije etnografske zbirke, kazao je Petrović napomenuvši da zbog ograničenih financijskih mogućnosti Općine, sredstva za projekte zatražit će se prvenstveno iz programa EU-a.

Podsjetimo, Đulijano Petrović  rođen je 1973. u Puli. Diplomirao je na Geodetskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu i stekao zvanje diplomiranog inženjera geodezije. Od 1998. godine zaposlenik je Grada Poreča, a od 2007. godine obavlja funkciju pročelnika upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom. U prethodnom razdoblju bio je član raznih tijela i odbora općine, član je školskog odbora OŠ „Jože Šuran“ Višnjan, član je Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Centra za zaštitu od požara Poreč. Oženjen je i otac troje djece, priopćio je IDS.

NOVIGRAD: Obilježena 76. obljetnica stradanja Irme Benčić

Stožer i Obrtnička komora: Ugostitelji spremni na cijepljenje kako bi njihovi gosti bili sigurniji