in

Sutra na odmorištu Bačva pojačana kontrola kamiona i autobusa

Foto: PU istarska

U cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici Policijske uprave istarske će sutra, 20. ožujka, od 10 do 15 sati na auto cesti A9 na odmorištu Bačva provesti pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa, objavila je danas Policijska uprava istarska. 

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i njihove posljedice, policijski službenici će kontrolirati vozila koja se kreću iz smjera Pule u smjeru Buja, a prioritetno će se nadzirati radna vremena i obvezni odmori, brzina kretanja vozila, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje i tehnička ispravnost vozila.

Na području Policijske uprave istarske u prva dva mjeseca ove godine evidentirano je 150 prometnih nesreća. S poginulim osobama dogodile su se tri nesreće, dok su u istom razdoblju prošle godine evidentirane dvije prometne s poginulim osobama. S ozlijeđenim osobama dogodilo se 40 prometnih nesreća, a s materijalnom štetom 107 nezgoda.

Tijekom prva dva mjeseca ove godine u prometnim nesrećama stradale su 52 osobe. Tri osobe su poginule, četiri su teže ozlijeđene, a 45 osoba zadobilo je lakše ozlijede.

Policijska uprava istarska poziva vozače da poštuju prometne propise te ih moli za strpljenje ukoliko dođe do čekanja prilikom kontrole.

Mjesecima krali kamene jerte kraj Kaštelira

Stolnotenisači Tara Ivan Filipović i Mateo Dedić osvojili brončana odličja na županijskom prvenstvu