in

SV. LOVREČ: Udruge iz općinske kase dobile 226 tisuća kuna

Foto: TZ Središnje Istre

Općina Sv. Lovreč donijela je odluku o dodjeli financijskih sredstava iz proračuna udrugama za ovu godinu, ukupno 226 tisuća kuna. Sredstva su dodijeljena temeljem javnih poziva.

Što se tiče udruga u kulturi, 100 tisuća kuna namijenjeno je KUD-u Matka Laginje, a 30 tisuća Klubu amaterske fotografije Sv. Lovreč.

Sportskim klubovima dodijeljeno je 89 tisuća kuna, od kojih 39 tisuća odbojkaškom klubu, po 15 tisuća dobila su tri boćarska kluba, te vrsarska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske.

U okviru programa poticanja ustanova i udruga socijalnog programa sredstva u ukupnom iznosu od 4.000 kuna dodijeljena su pulskim udrugama Logos Media (2.500 kuna) i Udruzi roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju (1.500 kuna).

Zatim je 3.000 kuna, tj. 1.500 svakome odobreno Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – Ogranak Poreč i Društvu Josip Broz Tito Poreč.

U okviru programa javnih potreba u predškolskom uzrastu 20.000 kuna nije dodijeljeno, s obzirom da se ovaj dio nitko nije prijavio.

NOVIGRADSKI EKO DANI – 14. travnja pješački pohod “Korak za Zemlju” i čišćenje podmorja

NOVIGRAD: Noćas izgorjela dva automobila