in

Sve se više ljudi žali na obiteljske liječnike, u tijeku su kontrole

Ilustracija

Napominje se da svatko tko svoj posao radi sukladno potpisanom ugovoru ne treba se bojati nikakve kontrole.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nastavio je s provođenjem kontrola u ordinacijama primarne zaštite i u vrijeme epidemije koronavirusa jer prima sve više prigovora osiguranika na otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite, izvijestio je HZZO.

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) izrazila je nezadovoljstvo putem društvenih mreža zbog najave kontrolora HZZO-a o obavljanju redovnih kontrola u ugovornim ordinacijama primarne zdravstvene zaštite.

U HZZO-u ističu i kako su dobili i pritužbe covid-19 pozitivnih pacijenta koje njihovi odabrani liječnici nisu kontaktirali kako bi im dali upute, kao ni njihove kontakte.

“Neshvatljivo nam je da doktori iz KoHOM-a, koji su naši ugovorni partneri, prozivaju HZZO u ovim teškim vremenima zbog obavljanja svojeg redovnog posla, kojem je cilj da naše osigurane osobe ne bi bile zakinute u svojim pravima na zdravstvenu zaštitu”, stoji u priopćenju.

Napominje se da svatko tko svoj posao radi sukladno potpisanom ugovoru ne treba se bojati nikakve kontrole.

“HZZO zaprima sve učestalije prigovore osiguranih osoba na otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno ili putem telefona. Stoga su od početka epidemije kontrole radnog vremena ugovornih ordinacija učestalije radi osiguranja dostupnosti zdravstvene zaštite osiguranim osobama u potrebi”, poručuju iz HZZO-a.

Cijeli članak pročitajte na portalu Poslovni.hr.

Saborski zastupnici IDS-a o prvih 100 dana rada Sabora: Oporbeni rad rudarski je posao

Bez vode 30. listopada dio Poreča