in

Svečano obilježena 20. godišnjica Društva invalida Poreč

Foto: Društvo invalida Poreč

Društvo invalida Poreč svečano je obilježilo Međunarodni dan osoba s invaliditetom i 20. godišnjicu svog uspješnog djelovanja. Svečanosti, održanoj u Zdravom gradu, prisustvovali su članovi Društva i brojni gosti.

Nakon redovnog dijela Skupštine na kojoj su usvojeni plan i program rada za 2019. godinu uslijedio je svečani dio u kojem je zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić istaknuo da je Grad Poreč uvijek podržavao rad Društva i da s velikom ponosom i pažnjom prati sva njihova postignuća. Podsjetio je da je Grad osim redovne financijske podrške osigurao Društvu prigodno uređen i opremljen prostor za rad i sufinancirao veći dio iznosa potrebnog za kupovinu prilagođenog kombi vozila. Naglasio je da će Grad i u buduće podržavati njihov rad.

Predsjednica Društva Tihana Mikulčić posebno je pozdravila bivše predsjednike te udruge, Natašu Basanić Čuš, Vittorija Malinaricha, Jerka Lovrića, Denisa Šerga, Ivanu Premuž i Slavka Pušića, koji su svojim radom i zalaganjem dali značajan doprinos uspješnom djelovanju.

Svim suradnicima i sponzorima koji su pomogli i dali podršku razvoju Društva u proteklom razdoblju uručeni su prigodni pokloni.

Volonteri su snaga Društva, istaknula je Mikulčić, jer bez njihovog entuzijazma, podrške, kreativnosti, bezbrojnih sati druženja i besplatnog rada ne bi bilo brojnih akcija ni aktivnosti. Veliki i mali volonteri kojih je svake godine sve više velika su podrška i „vjetar u leđa“. Tijekom cijele 2018. godine čak 34 volontera podržavali su rad Društva. Ponosni su što su ove godine za priznanje Grada, koje će u srijedu biti dodijeljeno na Balu volontera, mogli kandidirati čak 10 volontera koji će za svoje zalaganje dobiti priznanje.

O proteklih 20 godina, kako su rasli, što su sve postigli i što rade danas rekli su kroz kratki film koji su snimili o radu Društva, koji je mnogima prisutnima probudio brojne uspomene i izmamio i pokoju suzu, javili su iz Društva invalida.

Poreč se priprema za Božić: Stigla jelka na Trg Joakima Rakovca

Poreč se priprema za Božić: Stigla jelka na Trg Joakima Rakovca

Poreč: U Pulskoj ulici red će uvesti stupići

Poreč: U Pulskoj ulici red će uvesti stupići