in

Svi popisivači morat će imati covid-potvrdu

Provjera covid potvrde - Foto Tanja Kocijančić

Svi popisivači i kontrolori koji sudjeluju u provedbi druge faze popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj, odnosno terenskom popisivanju, morat će posjedovati EU digitalnu covid-potvrdu, priopćio je Državni zavod za statistiku.

U konzultacijama s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, s obzirom na promijenjene epidemiološke prilike u odnosu na lipanj, kada je raspisan javni poziv za popisivače i kontrolore, svi popisivači i kontrolori koji sudjeluju u terenskom popisivanju stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj morat će posjedovati digitalnu covid-potvrdu, ističe se u priopćenju.

Državni zavod za statistiku navodi da im je tijekom provedbe popisa od primarne važnosti osigurati sigurnost i zdravstvenu zaštitu svih hrvatskih građana. Stoga se kao uvjet za terensko popisivanje, što uključuje fizički kontakt popisivača i građana, uvodi obvezno posjedovanje EU digitalne covid-potvrde (što znači da je osoba preboljela covid, cijepljena je ili ima negativan test), navodi se u priopćenju, piše Index.

INA Buzetski dani: 268 vozača, 28 formula i protutipova

Miletić: Rovinjska bolnica „Martin Horvat“ ogledni primjer da se i u zdravstvu može poslovati bez gubitaka