in

Švicarska osvojila Eurosong, Baby Lasagna je drugi

Malmo - Baby Lasagna Foto: Livio Andrijic / CROPIX za HRT

U noći punoj glazbe, strasti i zanimljivih nastupa, Baby Lasagna je osvojio srca Europe i svijeta na najvećem svjetskom glazbenom natjecanju, izboru za pjesmu Eurovizije, ali – završio je na drugom mjestu. Baš kao i u polufinalnoj večeri, naš predstavnik zasjao je na pozornici i očarao publiku i gledatelje svojom pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”.

Pobjeda mu je ipak izmakla, iako je neprestano dominirao na kladionicama, pa je tako završio na drugom mjestu.

Nemo – 591 bod, Baby Lasagna 547 bodova

Pobjedu je odnijela Švicarska i Nemo s pjesmom “The Code” koji je sveukupno osvojio 591 bod, a Hrvatska tek malo manje – 547.

Baby Lasagna je pak dobio najviše glasova publike, 337 bodova. Francuska je dobila 227 bodova i osvojili su treće mjesto.

Nemo Mettler, švicarski reper, rođen 1999. u gradu Bielu. Nemo se predstavlja kao nebinarna osoba. Svira violinu, piano i bubnjeve. Do sada je objavio tri EP-a, a najuspješnija pjesma mu je “Du”. Prije četiri godine počeo je pisati i producirati za druge glazbenike, ali i objavljivati pjesme na engleskom jeziku. U glazbi često tematizira rodni identitet, mentalno zdravlje te se inspirira svojim životom pa je tako bilo i s pjesmom “The Code” koja trenutačno oduševljava publiku..Iako je njihov primarni žanr mješavina popa i hip hopa, u slobodno vrijeme sluša klasike poput ABBE i The Beatlesa, piše HRT.

Inače, Baby Lasagna ostvario je najbolji hrvatski rezultat na Eurosongu od samostalnosti. Hrvatska na Eurosongu sudjeluje od 1993. godine. Najbolji rezultat, osim Baby Lasagne, ostvarile su Doris Dragović 1999. godine i Maja Blagdan 1996. godine kada su obje osvojile četvrto mjesto, piše Index.hr.

Fotografije Merlo De Graia

Premijer Plenković posjetio 30. Vinistru – U Istri gospodarstvo i kvaliteta života na najvišoj razini

HDLU-a Istre poziva na predavanje “Body art i slične priče” Igora Gustinija