in

Svjetski dan turizma u četvrtak u Poreču

Fotka: Turistička zajednica Grada Poreča

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna. To je datum kad se na sjevernoj hemisferi glavna turistička sezona bliži kraju, a na južnoj počinje. Tim povodom, Turistička zajednica Grada Poreča pripremila je poseban program za svoje građane i posjetitelje koji će početi ujutro biciklijadom Poreč MTB Tour i nastaviti se eko akcijom čišćenja plaže na Porto Bussoli, nastupom benda Baredinosauri na Trgu slobode, besplatnom marendom u podne i u 17 sati organiziranim razgledavanjem grada „Upoznaj Poreč“.

Bit će to upoznavanje Poreča na hrvatskom jeziku u pratnji vodiča, besplatno za sve sudionike, što organizira TZ. Cilj je građanima omogućiti da nauče nešto više o svome gradu kroz uvijek intrigantne priče profesionalnih vodiča. Mjesto okupljanja je Trg slobode, a obilazak će trajati oko sat i pol. Zainteresirani moraju najaviti svoj dolazak na e-adresu info@myporec.com ili telefon 451-293. Broj mjesta je ograničen. U slučaju lošeg vremena razgled grada odvit će se u drugom terminu.

Za one aktivnijeg duha koji se rado druže sa svojim ljubimcima na dva kotača TZ priređuje besplatni Poreč MTB Tour u pratnji stručnog vodiča. Prilika je to da građani i posjetitelji upoznaju zanimljivu okolicu Poreča znanim, ali i neutabanim putevima. Polazak je u 9 sati iz uvale Peškera. Itinerar je stari grad Poreč – turističko naselje Brulo – Stancija Bečić – Dračevac – šuma Kontija – Limski zaljev – Vrsar – Funtana – Zelena Laguna – Poreč. Povratak je predviđen između 13 i 14 sati. Rezervacija je obavezna najkasnije 24 sata prije polaska. Sve najave i upiti na Viber ili WhatsApp, T: +385 (0)91 604 17 23, E: bike@porec-info.hr. Više informacija o turi dostupno je na www.myporec.com.

U suradnji s porečkom Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića organizira se ekološka akcija prikupljanja smeća. Akcijom se želi razviti svijest o važnosti očuvanja prirodnih i društvenih vrijednosti prostora, učincima turizma na prostor te potaknuti mlade na brigu o okolišu i pravilno odlaganje ambalažnog i drugog otpada. U akciju se mogu uključiti svi građani. Vrijednost akcije prepoznala je i Coca-Cola koja ga je uključila u svoj projekt „Od izvora do mora“. Coca-Cola srednjoškolcima osigurava majice, kape, vrećice i rukavice, dok TZ organizira prijevoz učenika do plaže Porto Bussola autobusom, sendviče i vodu. Komunalno poduzeće Usluga prikupit će sakupljeni otpad i o tome sastaviti službeni očevidnik koji se kao dokaz dostavlja Coca-Coli. Na kraju godine Coca-Cola će podijeliti nagrade za najbolje i najuspješnije eko-akcije. O pobjednicima će presuditi količina sakupljenog otpada i broj sudionika.

I ne manje važno – Baredinosauri će na Trgu slobode svirati od 10 do 13 sati. Ondje će se za sve građane i turiste u 12 sati podijeliti besplatna marenda.

Turistička zajednica ovim putem čestita svim svojim sugrađanima Svjetski dan turizma. Bez doprinosa svih građana Poreč ne bi bio višestruki turistički šampion koji već godinama osvaja najveće hrvatske nagrade u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Pazin

Danas u Pazinu obilježavanje Dana Istarske županije

Zatečen s drogom na Stanciji Špin

Zatečen s drogom na Stanciji Špin