in

TAR: Crveni križ neumorno pomaže potrebitima tijekom cijele godine

Foto Crveni križ Tar

U ime Crvenog križa volonterka Jadranka Radojković iz Općine Tar-Vabriga izvijestila je koje su aktivnosti proveli tijekom prošle godine.
-Redovito svaki mjesec dostavljamo pakete hrane na kućne adrese koji su namijenjeni našim skrbnicima iz programa socijalne košarice. Osim toga, redovito dostavljamo lijekove, odjeću i obuću za odrasle i djecu, kao i ostale kućne potrepštine. Primili smo i upit za bolnički krevet. Stoga smo i to dostavili kako bismo barem malo olakšali situaciju svima kojima je to potrebno, kaže Radojković.

Zahvaljujući donacijama trgovačkih lanaca i pojedinih OPG-ova, dostavljaju voće i povrće potrebitim obiteljima.

Foto Crveni križ Tar
Foto Crveni križ Tar

-U ovim teškim vremenima imamo dodatne upite za hranom, pa se trudimo pomoći svima koliko nam je to omogućeno. Ove godine smo pomogli i dvjema obiteljima u nabavci namještaja, jer je njihov bio već dotrajao. Tako smo im omogućili udobniji smještaj, a sve zahvaljujući donacijama dobrih građana, ističe tarska volonterka.

Povodom 8. ožujka posjetili su tradicionalno naše sugrađanke smještene u domovima umirovljenika te im uručili prikladne darove, koje su, kao i uvijek, bile oduševljene.
Tijekom godine održali su i dvije javnozdravstvene akcije za građanstvo u sklopu Tjedna Crvenog križa i akcije Solidarnost na djelu, pružajući besplatna mjerenja tlaka i šećera u kapilarnoj krvi.

-Na kraju svake godine dijelimo božićne pakete potrebitima ka bismo svima uljepšali nadolazeće blagdane. Svima želimo blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2024. godinu, zaključila je Jadranka Radojković.

Foto Crveni križ Tar
Foto Crveni križ Tar

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Istarska policija lovila vozača usred noći. Kad su ga ulovili bilo je jasno zašto je bježao

Foto di OpenIcons da Pixabay

Privremena prometna regulacija u Ulici Karla Huguesa u Poreču