in

Tar financira proširenje skloništa za životinje u Veterinarskoj bolnici Poreč

Općina Tar-Vabriga financirat će proširenje skloništa za životinje u Veterinarskoj bolnici Poreč, i to dva dodatna mjesta za pse, s 15.800 kuna.

Odlučeno je to na sjednici Općinskog vijeća u četvrtak navečer, kada je istaknuto da je iz Veterinarske bolnice stigao zahtjev za financiranjem uz obrazloženje da će se tako zadovoljiti obaveza iz članka 62. Zakona o zaštiti životinja koja, među ostalim, kaže:

„Poslove sakupljanja napuštenih ili izgubljenih životinja organiziraju i financiraju jedinice lokalne samouprave. Na području svake jedinice područne (regionalne) samouprave mora se osnovati najmanje jedno sklonište u kojem je osigurano najmanje 50 smještajnih mjesta za životinje. Sve jedinice lokalne samouprave obvezne su sudjelovati u financiranju osnivanja i rada skloništa.“

Također, vijećnici su odlučili da će općina s Veterinarskom bolnicom sklopiti ugovor o obavljanju veterinarsko-higijeničarskih poslova na području Tara i Vabrige. To se odnosi na hvatanje i zbrinjavanje napuštenih životinja, njihovo hranjenje i niz drugih aktivnosti.

Rabac Open Air starta 15. lipnja

Divlji deponiji niču kao šparuge – porečka udruga Zona poziva građane da ih mapiraju na google karti