in

Rabac Open Air starta 15. lipnja

Bal princeza/Foto Manuel Paljuh

Rabac Open Air festival, koji je u protekle dvije godine privukao više od 60 tisuća posjetitelja, trajat će od 15. lipnja do 29. kolovoza i osigurati zabavu za sve generacije.

Hotelijer Valamar Riviera u suradnji s Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin–Rabac te tvrtkom MPG, organizatorom festivala, i ove godine nastavlja kreirati kvalitetan sadržaj koji je postao imperativ za razvoj turističke destinacije.

Rabac Open Air festival službeno će započeti 15. lipnja Ljetnim karnevalom u sklopu kojeg će rabačkom šetnicom prošetati brojne kreativne i vesele maske. A glazbeni početak festivala, 5. srpnja, otvorit će koncert Massima Savića, jednog od najkarizmatičnijih pjevača i najupečatljivijih vokala na ovim prostorima. Da su organizatori i ove godine mislili na sve generacije i glazbene ukuse govori i to što će 23. kolovoza festival u The Beatu u energičnom tonu zatvoriti kultni tribute bend grupe The Rolling Stones pod imenom The Stones iz Velike Britanije.

Program Rabac Open Aira i ove je godine podijeljen u četiri kategorije: Special Events, Cinema and Theatre, Street Music i Street Performance te će se kao i do sada od sredine lipnja do kraja kolovoza odvijati na više lokacija. U sklopu programa Special Events, osim koncerata otvorenja i zatvaranja festivala, posjetitelji će moći uživati u osvježenom konceptu već poznatog Sundance Tribute festivala. U Sundance Beach Club tako stižu izvrsni tribute bendovi za svačiji ukus, od Joe Cockera, The Beatlesa, Amy Winehouse, Coldplaya, ABBA-e, Zucchera do odličnog The Queen Real Tribute Banda.

S ciljem dodatnog obogaćivanja sadržaja, nastavlja se suradnja s programskim partnerom Labin Art Republika te će različita događanja poput koncerata i kreativnih kazališnih predstava u obližnjem Labinu i ove godine povezati Labin i Rabac.

Program Cinema and Theatredonosibesplatne projekcije popularnih obiteljskih i animiranih filmova na otvorenom, na već poznatoj lokaciji u parku ispod hotela Valamar Sanfior. Edukativnu notu festivalu daje popularna scensko-edukativna atrakcija Istra Inspirit s novim scenarijem interaktivne predstave za cijelu obitelj koja će sve posjetitelje upoznati s tradicijom i prošlošću labinskih rudnika i rudara.

Novu predstavu za ovu sezonu pripremila je i cirkuska družina Circus in the City koja će svim posjetiteljima priuštiti užitak gledanja originalnog Cabaret Showa. Za najmlađe posjetitelje organizatori pripremaju Bal princeza koji će klince i klinceze odvesti u čaroban svijet Alise u zemlji čudesa.

Već provjereni glazbeni koncept Street Music stvorit će izvrsnu atmosferu i glazbenu kulisu za ljetne večeri uz more, priopćeno je iz Valamara.

Izložba “Dječje knjige na poštanskim markama” u porečkoj knjižnici 2. travnja

Tar financira proširenje skloništa za životinje u Veterinarskoj bolnici Poreč