in

TAR: Općina oslobodila poduzetnike plaćanja zakupa poslovnih prostora za 4 mjeseca

Tar/Foto Tanja Kocijančić

Vijećnici Općine Tar-Vabriga usvojili su na zadnjoj sjednici o  oslobađanju od plaćanja zakupnine za poslovne

prostore za ožujak, travanj, svibanj i lipanj kao mjera za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom na gospodarstvo.

S obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom, koje

nedvojbeno utječu na gospodarske aktivnosti u Republici Hrvatskoj, pa tako i na zakupnike poslovnih prostora u vlasništvu Općine Tar-Vabriga, odlučeno je da im se tako izađe u susret.

Donošenje ove odluke dio je žurnih mjera kojima se nastoji olakšati poslovanje subjekata koji mogu doći u poteškoće koje su posljedica nastupa posebnih okolnosti, a koje zahtijevaju brzu reakciju kako bi se smanjila nastala šteta u gospodarskom poslovanju.

Slijedom toga, predlaže se i stupanje na snagu prvog dana od dana objave u općinskom Službenom glasniku.

Zahtjev za oslobađanje plaćanja ugovorene zakupnine za navedene mjesece podnose zakupnici.

Zakupnici koji obavljaju poslovnu djelatnost u poslovnim prostorima u vlasništvu Općine, koji podnesu zahtjev, dužni su uz njega priložiti i odgovarajuće dokaze koji ukazuju na pogođenost poslovanja zbog nastale izvanredne situacije pojavom bolesti COVID–19.

Ukoliko je zakupnik podmirio obvezu plaćanja zakupnine za ta četiri mjeseca, sredstva neće biti vraćena, nego će se obaviti s budućim davanjima.

Navedenom izmjenom odluke omogućeno je i zakupnicima koji nisu neposredno pogođeni mjerama Stožera, ali su na neki drugi način pogođeni posljedicama pandemije da zatraže oslobođenje plaćanja zakupnine.

Objavljen poziv za upise djece u dječje vrtiće na POREŠTINI

U novi tjedan Istra ulazi bez novooboljelih od koronavirusa