in

TAR/POREČ – Veliko srce istarskih automobilista: Kronometar utrkom za ANTONIJU TAMBURIN prikupili više od 86.000 kuna!

Istarski automobilisti udruženi za pomoć mladoj Porečanki

Nesreća koja je zadesila ovog ljeta mladu Porečanku Antoniju Tamburin, koja je u tragičnoj prometnoj izgubila oca, ali i sama teško stradala, pokazala je koliko žitelji cijele Poreštine, ali i njihovi brojni prijatelji iz drugih krajeva, imaju veliko srce. Osim nedavne uspješne akcije porečkog Lions kluba „Lampioni dobrote“, u ovu humanitarnu akciju uključili su se i istarski automobilistički klubovi koji su protekle nedjelje organizirali dobrotvornu utrku “Kronometar za Antoniju” na Motodromu Poreč-Tar i skupili čak 86.410 kuna!

Utrka je okupila više od 150 natjecatelja, a novac je skupljen od kotizacije i prodaje ulaznica brojnim gledateljima koji su došli podržati ovu akciju. A oni hrabriji mogli su za 50 kuna sjesti s relijašima i voziti uz žešći adrenalin. Bio je  to „Drift za Antoniju“.

Organizaciju utrke potaknuli su Muhamedali Maksuti i Edi Milokanović, odnosno klubovi AK Istra Racing Team, AK Motorsport Poreč i AMK Skok Racing. Ovog puta automobilisti nisu vozili jedni protiv drugih, kao ni za sekunde, već s namjerom da prikupe što više novaca koji su djevojci prijeko potrebni za skupo liječenje i dugotrajnu rehabilitaciju.

Maksuti se preko Facebooka zahvalio svima koji su sudjelovali i pomogli:
„Dragi prijatelji, želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u utrci „Krono za Antoniju“ i svima koji su pomogli u organizaciji humanitarne akcije. Posebno hvala Karlu Đustiju, Ediju Milokanoviću, Robertu Đustiju, Borisu Đustiju, tvrtki Beato, Damiru Mekišu i Motodromu Poreč, Općini Tar-Vabriga, Eleni Golojka, Hajdi Vivoda, Mariju Delmoru, Damjanu Novaku, Igoru Kocijančiću i cijelom AK Buzet, AK Poreč, AK Istra Racing, AK Skok Racing, AK Ina Delta, medicinskom osoblju Hitne pomoći Poreč u sastavu Abedin Asani, Ivana Milković, Miloš Karolina, Ligotić Paolo, Zlatan Grbešić i Balić Amir, zatim braći Viškovic i Amk NoTracation te Mitji Božiću na driftanju, Alenu Farizu na ozvučenju i naravno svim vozačima bez kojih ova utrka ne bi bila ista. I jedno veliko HVALA svim gledateljima koji su nas došli podržati u tako velikom broju. Prikupljeno je 86.410 kuna koje smo osobno Antoniji u uručili.“

Foto Facebook

Društvo prijatelja Giostre organizira besplatne radionice tradicijskih vještina

FUNTANA: Reciklažno dvorište mijenja radno vrijeme