in

Društvo prijatelja Giostre organizira besplatne radionice tradicijskih vještina

Ilustracija

UDRUGA „DRUŠTVO PRIJATELJA GIOSTRE“ ORGANIZIRA NOVI NIZ RADIONICA TRADICIJSKIH VJEŠTINA

Tijekom studenog i prosinca građani Poreča i Poreštine moći će sudjelovati u nizu radionica tradicijskih vještina kao što su radionice izrade uporabnih predmeta od drva, radionice pletenja i heklanja te radionice tkanja. Radionice organizira udruga „Društvo prijatelja Giostre“ u suradnji sa Zavičajnim muzejem Poreštine. Namijenjene su uglavnom odraslim osobama, a vodit će ih članice Društva prijatelja Giostre i vanjski suradnici.

Polaznici radionica moći će se okušati u obradi drva te svojim rukama izraditi jednostavne uporabne predmete. Na radionicama ručnih radova usvajat će znanje i umijeće pletenja i heklanja, a moći će se okušati i u tkanju na tkalačkom stanu i predenju.

Prva od ukupno osam radionica ručnih radova najavljena je za srijedu, 6. 11., u 17:30 sati, a prva od dvije radionice drvodjelstva održat će se u subotu, 9. 11., u 10 sati.

Radionice će se održavati u kafiću „Lapidarium“ u dvorištu Zavičajnog muzeja Poreštine (Ul. Sv. Maura 10), a besplatne su za sve sudionike.

Sredstva za provedbu projekta osigurana iz proračuna Grada Poreča, a dobivena su putem javnog natječaja za financiranje programa i projekata organizacija civilnog društva u području razvoja civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi za 2019. godinu.

Za prijave i dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti na brojeve telefona 099/640 2219 i 052/431-585 (radnim danom od 9 do 14 sati) ili elektronskom poštom na giostra@muzejporec.hr.

KAKO PREPOZNATI SVOJ TALENT I POTENCIJALE: Radionica Marinele Dropulić Ružić u Poreču – još se stignete prijaviti

TAR/POREČ – Veliko srce istarskih automobilista: Kronometar utrkom za ANTONIJU TAMBURIN prikupili više od 86.000 kuna!