in

Tradicionalno predbožićno druženje u Centru za inkluziju Poreč

Centar za inkluziju i podršku u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama Poreč ovog je tjedna održao tradicionalno predblagdansko druženje. Uz članove Centra, voditelje, volontere, roditelje i druge bila je to prigoda za druženje uz glazbu, kavu, kolače i ples uz glazbenike-volontere. Odazvalo se stotinjak osoba, među kojima je bilo najviše korisnika i njihovih roditelja, a posebni su im gosti bili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ravnateljica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, tajnica Društva invalida Sandra Brečevac i Edita Šišović iz Doma za starije i nemoćne Poreč.

Na početku svečanosti sve je pozdravila korisnica Centra Flavia Stelko, koja se u govoru zahvalila na uspješnoj suradnji Gradskoj knjižnici, Domu za starije i nemoćne, zatim Lions klubu Poreč koji ih se redovito sjeti na dobrotvornim balovima. Posebno je izdvojila rasadnik Planteru Poreč u vlasništvu Irene Matošević u kojem se zaposlio jedan korisnik Centra. Zahvale je uputila i Gradu Poreču, te općinama Tar-Vabriga i Kaštelir-Labinci koji ih također podupiru.

-Još smo pod dojmovima našeg fantastičnog druženja. Par sati je prošlo kao tren, sve je bilo skoro pa savršeno. Gradonačelnik nam je rekao da će nam renovirati prostor, Nataša iz Zdravog grada je rekla kako je ponosna na nas, podružili smo se s dragim prijateljima iz cijele naše lijepe Istre, Flavija je sva sretna jer je lijepo uvježbala govor i što su nam svi došli. Kakav divan kraj godine, kazala je voditeljica Centra Karolina Štauber.

Dodala je da im je čokoladnu tortu ispekao Tomislav, korisnik organiziranog stanovanja pri Centru za inkluziju Pula.

Fešta je bila prigoda da se zahvale svima koji im pomažu, podržavaju ih i financiraju njihov rad, zaključila je Štauber.

Valamar i TUI UK sklopili ugovor za 2019. vrijedan 125,5 milijuna kuna

Valamar i TUI UK sklopili ugovor za 2019. vrijedan 125,5 milijuna kuna

Vikend na porečkom Adventu: Žive jaslice, Slatko jutro i dječje predstave

Vikend na porečkom Adventu: Žive jaslice, Slatko jutro i dječje predstave