in

Akcija ‘Mjesec hrvatskog turizma’ produljuje se zbog velikog interesa

Foto TZ središnje Istre

Akcija “Mjesec hrvatskog turizma”, prvotno planirana za cijeli listopad, produljuje se do 7. studenoga zbog velikog interesa i nadolazećih jesenskih praznika, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo turizma i sporta (MINTS)

“Zbog velikog interesa i nadolazećih jesenskih praznika, Mjesec hrvatskog turizma odlučili smo produljiti do 7. studenoga. Do sada se akciji priključilo 350 turističkih dionika diljem Hrvatske, koji su svoje usluge domaćim i stranim turistima ponudili po minimalno 35 posto povoljnijim cijenama”, prenosi se u priopćenju izjava ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.

“Svi ljubitelji putovanja mogu kroz ovu akciju posjetiti različite dijelove Hrvatske te konzumirati brojne turističke proizvode i usluge, od smještaja, prijevoza, kulturnih, povijesnih, prirodnih znamenitosti i turističkih atrakcija pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja“, poručila je Brnjac.

Projekt „Mjesec hrvatskog turizma“ predstavlja nastavak prošlogodišnjeg projekta „Tjedan odmora vrijedan“ koji se provodio u razdoblju od 16. do 25. listopada, a koji u ovoj godini, zbog velikog interesa turističkih subjekata i samih građana, obuhvaća razdoblje čitavog listopada te prvi tjedan studenoga.

Osnovni cilj projekta je produženje turističke sezone kroz poticanje domaćeg, ali i inozemnog turističkog prometa u razdoblju posezone. Uz Ministarstvo nositelj akcije je Hrvatska turistička zajednica, navodi se u priopćenju.

ambrozija

Gdje se skriva ambrozija na Poreštini? Jedna općina posebno pogođena

decathlon

Zbog etilen oksida s tržišta povučen još jedan proizvod