in

Austrijancima za odmor najpoželjnija Hrvatska, Nijemci jedva čekaju putovati

Uskrs u Poreču 2019. - Foto Tanja Kocijančić

Prema istraživanju austrijskog organizatora putovanja Gruber Reisena, “Barometar putovanja u 2021.”, Hrvatska je u Austriji za 2021. godinu najtraženija i vodeća destinacija za odmore. Prema rezultatima istraživanja koje je objavio popularni online stručni magazin Traveller Online, Hrvatska je zauzela prvo mjesto s udjelom u potražnji za odmorima od 36 posto, ispred druge Austrije za koju je udjel u potražnji 33 posto, nakon koje slijede Grčka s 30 posto, Italija s 28 te Španjolska s 15 posto, objavila je Hrvatska udruga turizma.

80 posto Nijemaca već razmišlja o putovanju za odmor ove godine

Njemački institut FUR predstavio je analizu trendova i očekivanja turističke potražnje njemačkih građana ove godine. Analiza je pokazala da je turistička potražnja 2021. na “vrlo pozitivnoj početnoj poziciji” te da su Nijemci “raspoloženi za putovanja i odmore i to je za njih i dalje neizostavan dio kvalitete njihova života”.

Za njihova će putovanja u 2021. biti važna pojedinačna ekonomska situacija, koju većina smatraju stabilnom, a četiri od pet Nijemaca, ili njih 80 posto, naveli su da su već razmišljali o putovanjima na odmor u 2021.

Analiza je potvrdila da, kao što je to bilo i prošle godine, Nijemci preferiraju bliža odredišta na plaži ili planinama, što je pozitivna vijest za Hrvatsku koja je Nijemcima godinama preferirana autodestinacija i najbliži Mediteran, priopćio je HUT.

U moru kod Pule utopio se ribar

Popuštanja mjera: Ništa od teretana i kave za van?