in

DHT u Rovinju: Prestižnu nagradu Adrian dobio mali istarski hotel

Foto HTZ

U Rovinju se u četvrtak održala završnica izbora za najbolji obiteljski i mali hotel Adrian 2023. Slobodna Dalmacija u suradnji s Nacionalnom udrugom obiteljskih i malih hotela, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, a sve u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma

Zasluženu pobjedu odnio je hotel ‘Peteani‘ iz Labina. Među finalistima koji su ušli u uži krug natjecanja bili su Hotel Draga di Lovrana s Lovrana, Hotel Spongiola s otoka Krapnja, Hotel Waldinger iz Osijeka, Hotel Vila Rova iz Malinske na otoku Krku, Puteus Palace Heritage Hotel iz Pučišća na otoku Braču, Heritage Hotel Adriatic iz Orebića na Pelješcu, Hotel Moeesy, Blue & Green Oasis s Hvara, Hotel Boškinac iz Novalje na otoku Pagu i Hotel San Rocco iz Brtonigle. 

Foto HTZ
Foto HTZ


Dodjeli je prisustvovala i Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta te Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice kao i predstavnici brojnih turističkih zajednica županija i gradova. Svi su se složili da su se mali i obiteljski hoteli u kriznim situacijama, poput pandemije koronavirusa, pokazali najžilavijim dijelom hrvatskog turizma.

„Mislim da je vlada kroz svoje odluke tijekom pandemije jako puno pridonijela preživljavanju turističkog sektora i našoj današnjoj poziciji. To je plod dobre sinergije javnog i privatnog sektora. Inputi i cijene utjecale su na potrošnju. Povećanje troškova radne snage, energije i cijena hrane sigurno će utjecati na konačne rezultate. Važno je biti pošten prema turistu i dati mu vrijednost za novac. Hrvatska ima sreću što ima raznoliku turističku ponudu i što svatko može pronaći ponešto za svoj džep“, istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, u okviru panela „Perspektive razvoja malih i obiteljskih hotela u Hrvatskoj“ koji se održao netom nakon svečane dodjele nagrade.  

Izvor: Slobodna Dalmacija

Foto Istarska županija

Svečano obilježena 30. obljetnica djelovanja pulskog Sindikat umirovljenika Hrvatske

Foto Plava laguna

Jelena Kocijančić iz porečke Plave lagune dobitnica nagrade Čovjek ključ uspjeha